Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wijndal: ‘Mooie momenten beleven met de supporters’

Voor Owen Wijndal gaat met zijn transfer naar Ajax een jongensdroom in vervulling. De bij AZ opgeleide linksback hoopte van jongs af aan het wit-rood-wit te mogen dragen. Hij kijkt dan ook uit naar zijn nieuwe avontuur.

12 juli 2022 - 19:01
Wijndal Shirt 1200
Als kleine jongen hoopte Wijndal al op Ajax. © AFC Ajax

“Het is mooi hier te zijn. Natuurlijk ben ik vaker in de Johan Cruijff Arena geweest, ook met het Nederlands elftal, maar dit is wel extra speciaal,” vertelt Wijndal aan Ajax TV, die voor zijn presentatie breed lachend op de foto ging met het wedstrijdshirt trots om de schouders.

Een fijn plaatje. Zo denkt de nieuwste aanwinst er zelf ook over. “Het shirt staat me goed,” beaamt hij. “Als kleine jongen wilde ik hier al voetballen. Via AZ heb ik een mooie route bewandeld, om uiteindelijk hier mijn wedstrijden te gaan spelen.”

De talentvolle verdediger zette dinsdagmiddag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2027 aan Ajax verbindt. Hij had meerdere opties voor een vervolgstap in zijn carrière, maar was er voor zichzelf vrij snel uit. “Ajax sprak me vanaf dag één heel erg aan. Dan heb ik het over de club, de supporters en de spelers die er voetballen. Het is gewoon de beste club van Nederland. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.”

Een gesprek met hoofdtrainer Alfred Schreuder bevestigde het positieve gevoel van Wijndal. Hij voelde zich direct gewaardeerd. De transfer naar de hoofdstad kon daarnaast ook op de goedkeuring van bondscoach Louis van Gaal rekenen. “Toen ik hem sprak, was hij heel positief. Hij zei dat het een goede stap zou zijn met Champions Leaguevoetbal in het vooruitzicht en het winnen van prijzen.”

Aanbevolen
Wie speelden in het eerste van Ajax én AZ?

In Alkmaar kwam Wijndal tot 143 officiële wedstrijden voor AZ. Daarin gaf hij 27 assists, wat illustratief is voor het aanvallende karakter van de vleugelverdediger. Een eigenschap die uitstekend bij Ajax past, al weet Wijndal dat er voldoende ruimte voor verbetering is.

“Wat jullie bij Ajax van mij mogen verwachten? Misschien nog wel meer goals en assists. Dat zou fijn zijn en is een doel voor mij. Daarnaast heb ik ook ontwikkelpunten op defensief vlak, want uiteindelijk ben ik een verdediger. Ik ga met de trainer overleggen hoe hij wil spelen en van daaruit kijken we verder wat er beter kan.”

Het trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg is aanstaande. Een ideaal moment voor Wijndal om in te stromen. “Ik kijk ernaar uit om de jongens beter te leren kennen en ben benieuwd naar het niveau. Dan merk je of je snel kan aanhaken.”

Wijndal rekent op veel hoogtepunten in het aanstaande seizoen. “Ik heb heel veel zin in de Champions League. Om in dat toernooi te spelen, is een jongensdroom. Waar ik het meest naar uitkijk? Om prijzen te winnen en met de supporters mooie momenten te beleven,” besluit hij.

Aanbevolen
Santé! Na Bergwijn tekent ook Wijndal bij Ajax

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >