Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie speelden in het eerste van Ajax én AZ?

Owen Wijndal is Ajacied. De rechtsback met een volgens velen ‘goed Ajaxhoofd’ tekende dinsdag een contract tot de zomer van 2027. Er is al heel wat kruisbestuiving geweest tussen Ajax en AZ. Precies daarover gaat deze quiz.

12 juli 2022 - 15:30
Quiz Az 1200
Met dit plaatje geven we meteen twee namen cadeau! © Pro Shots

Er zijn heel wat voetballers die zowel minuten maakten in het eerste elftal van Ajax als dat van AZ. Dat zijn de spelers die we, eh... jij mag zoeken. Je klopt heel wat namen gemakkelijk in, maar reken maar dat je op zeker moment vastzit. Echt, dit is geen eenvoudig klusje!

Minuten in het eerste van beide clubs is dus een vereiste, al is het maar twee of vijf minuutjes bij de een of de ander. Daar zijn voorbeelden van, haha! De competitie waarin het gebeurde, maakt niet uit. Als het maar om officiële wedstrijden gaat. Competitie, KNVB-beker, Europees. Het mag allemaal.

De opgave is moeilijk, dus we geven tien volle minuten de tijd om de lijst compleet te krijgen. We zijn benieuwd hoe ver je komt. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >