Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey spreekt zich uit na terugkeer: ‘Ik ga nergens meer heen’

Brian Brobbey die samen met Kenneth Taylor over het trainingsveld loopt. Het is een vertrouwd beeld. Alsof hij nooit is weggeweest. De twintigjarige spits voelt zich in Bramberg am Wildkogel direct weer als een vis in het water.

22 juli 2022 - 16:13
Brobbey Terug 1200
Brobbey gaat met rugnummer 9 spelen. © AFC Ajax

Er is de afgelopen maand genoeg gezegd en geschreven over de terugkeer van Brobbey. Het voelt nog steeds wrang dat Ajax minstens zestien miljoen euro aftikt voor een speler die vorig jaar nog gratis de deur uitliep. Maar als we dat sentiment even opzijschuiven, is het vooral fijn dat Brobbey weer thuis is. Want zo voelt het voor hem.

“Een maandje geleden heb ik de jongens nog gezien, maar ik heb ze wel echt gemist,” vertelt hij aan Ajax TV. “Ik stuurde mijn zaakwaarnemer steeds berichten wanneer het klaar zou zijn. Zelf was ik er al langer uit met Ajax, maar de onderhandelingen tussen de clubs duurden wat langer. Uiteindelijk ben ik er. Daar ben ik erg blij mee.”

De afgelopen twee weken stond Brobbey op het trainingsveld bij RB Leipzig. De clubs moesten immers nog flink onderhandelen met elkaar. Op sociale media zagen we filmpjes van de aanvaller voorbijkomen, waarbij hij met zijn gedachten meer in Amsterdam leek te zijn.

“In Duitsland had ik ook een gezellig team. Ik vermaakte mij goed, maar het werd tijd om naar huis te gaan. Ik ben nog niet klaar bij Ajax. Bij Leipzig kende ik een moeilijke periode en maakte ik weinig minuten, maar ik ben de mensen wel dankbaar dat ze me hebben terug laten gaan naar Ajax.”

Aanbevolen
Definitief terugkerende Brobbey moet Ajax heel dankbaar zijn

In de Johan Cruijff Arena kende Brobbey immers een geslaagd halfjaar. Met belangrijke treffers tegen onder meer FC Utrecht, PSV en NEC had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Ajax. Die lijn wil hij nu doortrekken. “Mijn doel is om belangrijk te zijn met doelpunten en een winnaarsmentaliteit te hebben op het veld.”

In Oostenrijk kon Brobbey in ieder geval op een warm welkom rekenen. ‘Hij is er weer hoor,’ grappen Davy Klaassen en Daley Blind bij aankomst van de spits. “Ze hebben me waarschijnlijk gemist,” reageert Brobbey lachend. “Ik spreek best vaak met Taylor en Jurriën Timber. Ze wisten dat ik vrijdag zou komen.”

De selectie ziet er inmiddels wat anders uit. Er zijn spelers vertrokken en nieuwe jongens bijgekomen. Met Calvin Bassey krijgt hij ongetwijfeld concurrentie in het krachthonk. “Dat denk ik niet, haha,” reageert Brobbey met een grote grijns.

Tot slot blijft toch de hamvraag: waardoor hij besefte dat hij eigenlijk nooit weg had moeten gaan? “De mensen om me heen,” is het eerlijke antwoord. “Ik kreeg een warm welkom bij mijn terugkomst. Dit is mijn huis. Ik speel al een jaar of twaalf bij Ajax en hier voel ik me thuis. Ik ga nergens meer heen.”

Aanbevolen
Hamstra kijkt bij terugkeer Brobbey niet te veel naar sentimenten

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >