Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Bikkelende talenten met hoop als doping

Bij de open training van Ajax op het fijne complex van Quick ‘20 deed vrijdag een grote groep jonge Ajacieden mee. Ze weten: ik mag en ik moet.

01 juli 2022 - 19:02
Blogjonkies800
Van Axel Dongen wil tweehonderd procent gaan. © AFC Ajax

Omdat de internationals pas 6 juli aanschuiven, kunnen jeugdige spelers tonen wat ze waard zijn. Aan de technische staf en vooral aan zichzelf, op de hoge intensiteit die hoort bij Ajax 1.

Allemaal hebben ze hun eigen motivatie om het maximale eruit te halen. Dit gaat even niet over Mo Ihattaren, maar over Sontje Hansen, Christian Rasmussen, Anass Salah-Eddine, Amourricho van Axel Dongen, Naci Ünüvar en de andere jonkies.

Hansen heeft het voor het trainingskamp zelf gezegd dat dit zijn jaar moet worden. Al tijden een groot talent, maar door blessureleed en ongemak nooit eentje die doorkwam, nog los van de hevige concurrentie. Je ziet hoe hij acties maakt, dat hij oprecht probeert het verschil te maken op de aanvallende flanken. Zijn spirit maakt het hartverwarmend om te zien.

Ook Ünüvar is nadrukkelijk aanwezig, hard werkend, ballen vragen, meedoen met drukzetten... Voor de Zaandammer is het uur U. Mee naar de volgende fase is het doel, mee naar Oostenrijk om nog meer U-tijd te krijgen.

Talenten staan soms op een metershoge drempel. Het mooie is: bij Ajax stappen er altijd jongens overheen.

De trainers van Jong Ajax, John Heitinga en Michel Kreek, zijn er ook bij, om mee te kijken welke jongens van het servet een tafellaken kunnen worden, om in Keuken Kampioen Divisie-termen te blijven. 

Zo’n Rasmussen kan echt voetballen, maar op intens tempo en met het juiste plichtsbesef als nodig is op het hoogste niveau? Van z'n stoïcijnse gezicht is niks af te lezen, maar goals zijn op de vrijdagtraining schaars.

Wat moet Salah-Eddine denken? Owen Wijndal is aangetrokken, Club Brugge heeft dikke interesse en vorig seizoen mocht hij nog meedoen in Ajax 1. Beter om er vol op te gaan, zie je aan zijn lichaamstaal. Moeilijke momenten voor een jongen wiens droom juist dít is.

En Van Axel Dongen... als zestienjarige gedebuteerd, twee KNVB-bekerpotjes gespeeld en nu heel bewust – na veel blessures – zijn nog jonge lichaam aan het dresseren. Niet teveel, niet te hard, terwijl hij tweehonderd procent wil gaan. Lastig om je in te houden onder de juiste schijnwerpers.

Trainer-coach Alfred Schreuder zei het glashelder tijdens het middagperspraatje in Hotel Bloemenbeek: de besten spelen. Als de ploeg straks compleet is, wordt dat het enige dat telt. Ajacieden krijgen niks cadeau, ze verdienen het. Talenten staan dus soms op een metershoge drempel. Het mooie is: bij Ajax stappen er altijd jongens overheen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >