Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bassey: ‘Pas nu ik het Ajaxshirt zie, wordt het echt’

Calvin Bassey hoefde er geen seconde over na te denken toen Ajax hem benaderde voor een overstap naar Amsterdam. Zelfs nu hij in Oostenrijk is aangesloten bij de selectie van Alfred Schreuder, kan hij nog nauwelijks geloven dat hij speler van Ajax is.

21 juli 2022 - 15:37
Bassey Bij Interview 1200
Bassey kan niet wachten om te beginnen. © AFC Ajax

“Het begint eigenlijk nu pas tot me door te dringen,” vertelt de Nigeriaanse verdediger aan Ajax TV. “Alleen al dat een club met deze status en grootheid mij in het vizier had, is ongelooflijk. Het is overweldigend. Pas nu wordt het echt, omdat ik het shirt zie. Nu is het niet meer onwerkelijk, maar geweldig hier te zijn.”

De gesprekken die Bassey in aanloop naar zijn transfer voerde met Klaas Jan Huntelaar, voelden direct goed. “Ik speelde vroeger met Huntelaar op de PlayStation. Het gaf daarom een geweldig gevoel dat iemand die zelf zo’n grootheid was, vertelde interesse in mij te hebben. Ik merkte hoeveel liefde hij heeft voor de club. Hij komt steeds terug. Dat betekent dat Ajax een soort familie is en daarom bij zoveel mensen in het hart zit.”

Als supporters zijn we natuurlijk razendbenieuwd wat we van de nieuwste aanwinst mogen verwachten. Zelf omschrijft hij zich als sterk, snel en als een speler die van verdedigen houdt. Of beter gezegd, van voetballen! Bassey kan zowel centraal achterin als op linksback uit de voeten. Een duidelijke voorkeur heeft hij echter niet.

“Ik speel het spelletje gewoon heel graag. Als spits, als keeper, zet me maar gewoon op het veld. Daar wil ik zijn. De positie maakt niet uit. Ik geef altijd alles,” vervolgt Bassey, die verwacht dat hij zich bij Ajax uitstekend verder kan ontwikkelen.

Aanbevolen
Hamstra legt uit waarom Ajax flink bedrag neerlegt voor Bassey

“Ik wil graag meer leren en beter worden. Er is voor mij geen betere plek om te zijn dan bij Ajax. De club haalt een heel hoog niveau. Er wordt hier aanvallend en uitdagend voetbal gespeeld. Daarom heb ik voor deze club gekozen.”

De in Italië geboren voetballer groeide vanaf zijn zesde levensjaar op in Oost-Londen. Daar legde hij de basis voor zijn huidige carrière. “Een moeilijke buurt, waar mensen niet heel veel kansen krijgen. Elk jongetje daar wil voetballer worden. Ik kreeg de kans bij Leicester City en wist dat sommige mensen een moord zouden doen voor mijn positie. Ik heb daarom keihard gewerkt en blijf dat altijd doen. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.”

Voor Bassey is het een droom te voetballen bij een van de grotere clubs in de wereld. “Ajax speelt in de Champions League en wint prijzen. Ze hebben een rijke geschiedenis, met geweldige spelers, die prachtige carrières hebben gehad.”

In Bramberg am Wildkogel maakte de van Rangers FC afkomstige voetballer kennis met zijn nieuwe teamgenoten. “Goeie jongens. Ze waren allemaal heel aardig en relaxed,” vertelt hij glunderend. “Ik ken ze niet persoonlijk, maar heb ze natuurlijk wel in de Champions League zien spelen. Bergwijn, Timber, Tadic, Blind... Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik weet hoe goed ze allemaal zijn en kan niet wachten om met ze op het veld te staan. Laat het maar beginnen.”

Aanbevolen
Tagliafico vertrekt bij Ajax voor nieuwe avonturen bij Lyon

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >