Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico vertrekt bij Ajax voor nieuwe avonturen bij Lyon

Publiekslieveling Nico Tagliafico vertrekt bij Ajax. Die wens had de linksback al meerdere jaren, maar hij kwam steeds niet weg. Nu is de tijd dan toch echt gekomen. Onze dapp’re strijder vervolgt zijn carrière bij Olympique Lyon.

21 juli 2022 - 15:30
Tagliafico 1200
Bedankt voor al het moois, Nico. Het ga je goed. © De Brouwer

Tagliafico kon in januari al naar FC Barcelona. Persoonlijk was hij rond, maar de twee clubs kwamen er niet uit. Dat deed de linksback – reserve geworden achter Daley Blind – pijn, maar hij bleef zijn beste beentje voortzetten als Erik ten Hag een beroep op hem deed. Dat konden de supporters op hun beurt dan weer goed waarderen, want op het veld zag je niet dat Tagliafico met de ziel onder zijn arm liep.

Zijn band met de supporters bleef dan ook altijd goed. Meerdere keren sprak hij zijn waardering uit over de steun die hij aldoor ontving. Hoe vaak klonk het ‘Nicóóóóó, Nicóóóóó, Nicóóóóó’ niet door het stadion? En als stadionspeaker Rob van Rossum de opstelling voordroeg, dan eindigde hij steevast met ‘Nicóóóóó ….’, waarna samen met de toeschouwers ‘Tagliaficóóóóó’ volgde.

Ondanks dat Tagliafico al langer een vertrekwens had, vermaakte hij zich prima in Amsterdam. Hij vergeleek Ajax - Feyenoord eens met de clash tussen Boca Juniors en River Plate. De Argentijn genoot altijd volop van uitzinnige fans. Ze hielden hem scherp. Tagliafico en de Ajaxsupporters, dat bleek volop wederzijdse liefde.

Aanbevolen
Tagliafico geeft wederom aan een deurtje verder te willen kijken

Sinds zijn komst in 2018 groeide hij uit tot een ware held. De haren strak gekamd, de borst vooruit en het shirt natuurlijk netjes in de broek. Zo kennen we Nico. Altijd elegant, maar hard als het moest. Als hij daardoor schade opliep, was dat maar zo. Meerdere keren zagen we hem met een tulband of badmuts. Kopduels ging hij nooit uit de weg. Sterker nog, hij won ze – ondanks zijn geringe lengte – vrijwel altijd.

De Argentijnse mannetjesputter was uitermate succesvol bij Ajax en legde liefst driemaal beslag op de kampioensschaal. Dat gebeurde in 2019, 2021 en 2022. Hij mocht eveneens twee keer hossen met de KNVB-beker en hij zal seizoen 2018/2019 nooit vergeten. In dat jaar wervelde Ajax met Tagliafico door de Champions League. Zijn laatste seizoen in de Arena was een moeilijke. Zijn reserverol viel hem zwaar.

Het contract van Tagliafico liep in Amsterdam door tot en met de zomer van 2023. De verbintenis wordt niet uitgediend. Dat was ook precies de bedoeling. Ajax krijgt van Lyon een bedrag van vier miljoen euro bijgeschreven. Dat maakt dat Het Parc Olympique Lyonnais Nico’s nieuwe thuisbasis wordt. Dit alles lezen we bij De Telegraaf.

Het ga je goed, Nico. We wensen je veel succes in Frankrijk. Bedankt voor je tomeloze inzet. We vonden het een enorme eer dat je nog zo lang bij Ajax hebt gespeeld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >