Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico geeft wederom aan een deurtje verder te willen kijken

Nico Tagliafico heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag nog eens een stap wil maken. Waar het er voorgaande seizoenen nooit van kwam, lijkt de Argentijn deze zomer echt te gaan vertrekken.

16 mei 2022 - 11:31
Nicovertrekwens800
Tagliafico is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. © Pro Shots

We vinden het woord ‘vertrekwens’ wat negatief klinken, maar feit is dat Tagliafico al sinds de zomer van 2019 roept een deurtje verder te willen kijken. Een juiste club kwam er nooit. En als die er kwam – zoals met FC Barcelona deze winter – dan wilde Ajax hem niet laten gaan. Tagliafico heeft immers nog een contract tot medio 2023.

Hoe graag we ook zouden willen dat Nico een contract voor het leven tekent in Amsterdam, zijn ambities liggen ergens anders. Na vier en een halfjaar is het tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière, al houdt de linksback nog een kleine slag om de arm. 

“Mijn contract loopt nog een jaar door, dus dat kan ik nu niet zeggen,” zo stelt Tagliafico na afloop van Vitesse - Ajax (2-2) voor de camera van ESPN. “Misschien ga ik wel wel, misschien ook niet. Voorlopig ga ik nergens heen. Ik blijf hier tot de club en ik besluiten dat ik ga.”

Aanbevolen
Gorter ziet eredivisiedebuut als startpunt richting meer minuten

De Argentijn zou voor een klein bedrag mogen vertrekken bij Ajax. Als hij deze zomer of komende winter niet gaat, loopt hij in juni 2023 gratis de deur uit. Dat willen ze in Amsterdam voorkomen. Er zijn dus twee opties: verlengen of vertrekken. Als we naar de woorden van Tagliafico luisteren, draait het uit op het laatste.  

“Ik heb altijd naar een meer competitieve divisie willen overstappen, om zo door te groeien. Ik voel mij hier erg op mijn gemak, maar of je het wilt of niet: soms zit je te erg in je comfortzone,” doelt Tagliafico op het niveau van de eredivisie.

“Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen en wil groeien,” vervolgt Nico, om wederom te herhalen dat hij altijd de wens heeft gehad om over te stappen. “Maar dat gebeurt alleen als het voor iedereen gunstig is.”

Aanbevolen
Talent van het Jaar Timber is trots: ‘Kijk eens waar ik nu sta’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >