Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verlengt met Salah-Eddine en voorkomt nieuw Brobbey-scenario

Met de contractverlenging van Anass Salah-Eddine bindt Ajax een begaafde linksback voor langere tijd aan de club. Daarmee sorteert het duo Gerry Hamstra-Klaas Jan Huntelaar voor op de toekomst.

29 juli 2022 - 11:32
Salah Eddine 1200
Salah-Eddine tekent een contract tot 2025. © Pro Shots

De twintigjarige Salah-Eddine zet zijn handtekening onder een nieuw contract, waarmee hij tot 2025 vastligt in de Johan Cruijff Arena. De verdediger speelt komend seizoen echter niet in het wit-rood-wit. Hij wordt namelijk verhuurd aan FC Twente. Dit melden De Telegraaf en Voetbal International.

Voor Hamstra en Huntelaar was het zaak snel in actie te komen. Het vorige contract van Salah-Eddine liep namelijk tot de zomer van 2023, waardoor hij volgend jaar gratis de deur uit zou kunnen lopen. Die kant leek het in eerste instantie ook op te gaan, omdat eerdere onderhandelingen met de verdediger spaak liepen. Deze week vonden beide partijen elkaar alsnog.

Uit het nieuwe contract blijkt dat Ajax toekomst ziet in Salah-Eddine, die vooralsnog één wedstrijd in de hoofdmacht speelde. Toch maakte hij, ook na een periode van blessureleed, een sterke indruk in Jong Ajax. Bij FC Twente krijgt de linksback nu de kans verder te rijpen. Een slimme zet met het oog op de toekomst.

Aanbevolen
Win ook dit seizoen mooie prijzen met juiste voorspelling in SV Ajax Poule!

Het Brian Brobbey-scenario hopen we immers niet meer mee te maken. Het zit ons nog steeds niet lekker dat de zelf opgeleide spits vorig jaar uit zijn contract liep en gratis vertrok naar RB Leipzig. In de directiekamers van de Johan Cruijff Arena leeft dat gevoel ongetwijfeld ook.

Deze transferperiode tikte Ajax minimaal 17 miljoen af om Brobbey terug te halen naar Amsterdam. Een duur grapje. Recent werd ook duidelijk dat de club heeft nagedacht over een terugkeer van Quinten Timber. Kortom, dan is het verstandiger jeugdspelers al in een eerder stadium langer aan de club te binden.

Met de contractverlenging – en verhuur – van Salah-Eddine lijkt Ajax precies die weg in te slaan. De linksback, die tot op heden 25 duels in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam heeft staan, kan nu meters gaan maken in de eredivisie. Na zijn verhuurperiode kan opnieuw worden gewogen of hij klaar is bij Ajax de strijd op linksback aan te gaan. 

Check onze podcast over transfergekte en strijd om Johan Cruijffschaal!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >