Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Witschge kruipt in totaal verknipt Ajaxshirt…

Wie speurt op YouTube naar Ajaxgerelateerde video’s, komt vaak mooi materiaal tegen. Zo ook nu. Want waarom eindigt Richard Witschge in 1997 in een door Harry Vermeegen totaal verknipt Ajaxshirt…?

30 juni 2022 - 11:30

Het heeft allemaal te maken met het dan net gespeelde duel tussen Ajax en VfL Bochum. De Ajacieden wonnen met 4-2, maar kwamen in eerste instantie in eigen huis met 0-2 achter. Het ergerde Vermeegen enorm en dus ging hij verhaal halen bij Witschge.

Het was in die jaren heerlijke televisie. Toen konden zulke items nog gemaakt worden. Die tijd is echt voorbij, maar via YouTube kun je dingen gelukkig terughalen. We zien hoe Witschge bij Vermeegen 'op het matje wordt geroepen'. De TV-presentator snapt er niks van hoe Ajax zo slap aan een Europese wedstrijd begon. Een peptalk is noodzakelijk.

Aanbevolen
Unieke beelden: dubbele veldbestorming bij ‘pak schaal’ in 1985

“We waren nog niet wakker, hoor ik dan. Richard… Nog niet wakker? HOE IS HET MOGELIJK?” De middenvelder zit er – goed geacteerd – als een geslagen hond bij. Het is één groot spel. “Vanaf nu wil ik dat jullie drie uur voor elke wedstrijd espresso drinken,” fulmineert Vermeegen.

Witschge vraagt nog of hij er een zoetje of wat suiker bij mag, maar Vermeegen wil er niks van weten. “Niks ervan, achterover tikken. Dan blijven jullie wakker!” Dan krijgt Witschge een grote koeienbel in zijn handen gedrukt. “Als je Danny Blind ziet gapen in de kleedkamer, dan maak je hem hiermee wakker!”

Op zeker moment gaat de regenjas zelfs een Ajaxshirt te lijf met een schaar. “Als Ajax de mouwen zelf niet opstroopt, dan knippen we ze er gewoon af,” is het devies. Witschge laat het allemaal gedwee over zich heen komen, wetende dat het vast iets grappigs oplevert. Nou ja, kijk zelf maar even.

Aanbevolen
Unieke beelden: toen pitbull Davids nog een puppy was

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >