Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: toen pitbull Davids nog een puppy was

Edgar Davids ging bijna zijn hele carrière door het leven als ‘de pitbull’. Dat had natuurlijk alles met zijn manier van spelen te maken, maar Davids was meer dan louter een bikkelaar. Veel meer. Zijn technische vaardigheden logen er niet om. Dat zag je al toen hij nog een puppy was. Kijk maar!

13 juli 2020 - 08:50

We raakten weer eens in de krochten van YouTube verzeild en doken daar een compilatievideo op van Davids. En dat is fijn kijkvoer hoor, maar echt wel! We zien een piepjonge Davids in de begindagen van zijn Ajaxloopbaan.

Een loopbaan die hem uiteindelijk bracht bij topclubs als AC Milan, Barcelona, Juventus, Internationale en Tottenham Hotspur. Maar voor hij uit Nederland vertrok had hij al veel moois laten zien. Als achttienjarige debuteerde hij al op 8 september 1991 in het eerste elftal van Ajax, tegen RKC Waalwijk.

Op bovenstaande beelden zien we hem heerlijk tekeergaan in de beker tegen Feyenoord. Ajax versloeg de Rotterdammers op 31 maart 1993 met 0-5 in de eigen Kuip. Davids was de grote uitblinker aan Amsterdamse kant met een hattrick. We horen ook hoe Davids scoort met het commentaar van Hugo Walker als begeleiding. Dat is minstens zo fraai.

Davids. Wat een speler eigenlijk. Bikkelen, maar oh zo technisch vaardig en slim op het veld. Check vooral het doelpunt even tegen Go Ahead Eagles. Dan heb je gevoel en souplesse hoor.

Het gaat vaak over een type Kluivert of een type Rijkaard, maar och, wat zou het fijn zijn als Ajax weer eens een echte Davids zou hebben!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >