Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stilte rond inkomende transfers baart Schreuder geen zorgen

Alfred Schreuder mag zich sinds woensdag officieel trainer van Ajax noemen. De ambitieuze coach gaat in aanloop naar het nieuwe seizoen in op zijn ontwikkeling, de transfermarkt en goede relatie met spelers.

22 juni 2022 - 21:01
Schreudertransfers800
Schreuder heeft vertrouwen in de mensen met wie hij samenwerkt. © AFC Ajax

Schreuder vindt het een eer om terug te keren bij Ajax. Deze keer niet als assistent-trainer, maar als hoofdcoach. De 49-jarige Barnevelder heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Hij stond aan het roer bij TSG Hoffenheim, werkte als assistent bij FC Barcelona en maakte Club Brugge als hoofdtrainer kampioen.

De oefenmeester heeft dus in verschillende keukens kunnen kijken, waar hij telkens nieuwe ervaringen opdeed. “Ik heb in Duitsland geleerd om veel te variëren in oefenstof, terwijl ik ook heb geleerd van Ronald Koeman in Barcelona. Ik deed vooral veel dingen op het veld, maar zag hoe hij de dingen daarbuiten deed. Op dat vlak moest ik nog veel leren,” zo stelt Schreuder in het welkomstinterview met het clubkanaal.

Met de komst van Schreuder wordt er veel gesproken over een nieuw elan. We zijn reuzebenieuwd naar ‘het nieuwe Ajax’, maar weten ook dat Schreuder grote schoenen moet zien te vullen. “Natuurlijk is dat zo. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Je moet risico durven nemen in je leven. Ik heb vertrouwen in mezelf, wat ik kan en wat ik niet kan. Ik geloof in de club en dat we weer een goede selectie krijgen.”

Over die selectie gesproken: wie of wat staat er op het verlanglijstje van Schreuder? We zien tot dusverre veel spelers vertrekken, terwijl het op het gebied van inkomende transfers nog rustig is. De trainer maakt zich geen zorgen. “Het uitstralen van rust en vertrouwen in de mensen met wie je samenwerkt, vormt de sleutel in de top.”

Aanbevolen
Schreuder verklaart waarom hij Kaltenbach graag wilde als assistent-trainer

Dat het duo Hamstra-Huntelaar nog geen nieuwe spelers heeft aangetrokken, betekent niet dat er op de achtergrond geen dingen spelen. “We praten iedere dag met elkaar. De ideeën van de club en mij liggen dicht bij elkaar. Als Nico Tagliafico bijvoorbeeld vertrekt, kijken we naar wat we zelf hebben en waarmee we ons kunnen versterken.”

“Over het algemeen zit het middenveld goed in elkaar,” zo vervolgt Schreuder. “Naar de rechtsbackpositie zouden we eventueel kunnen kijken, maar ik vind ook dat we vertrouwen moeten hebben in hetgeen wat we hebben,” zo doelt hij op Devyne Rensch.

Ondertussen wordt er flink aan spelers getrokken. Dat de namen van Ajaxspelers rondzingen bij Europese topclubs, is niks nieuws. “Daar ben je Ajax voor. Het verleden heeft bewezen dat als spelers vertrekken, Ajax krachtig genoeg is om daar weer talenten voor terug te halen. Natuurlijk zijn er ook spelers die we absoluut niet willen verkopen.”

Tot slot gaat Schreuder in op zijn goede relatie met spelers. Hoe ontstaat zo’n band? “Ik denk dat het belangrijk is om als coach te begrijpen hoe de mens achter de speler in elkaar zit. Als je daar tijd en energie in investeert, komt het voetbal vanzelf. Het mensprincipe is in het begin belangrijker dan het voetbal.”

Aanbevolen
Ajax! Doe iets! Koop wat! Of juist niet?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >