Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajax! Doe iets! Koop wat! Of juist niet?

Na het laatste Nations League-duel, half juni, ging de stekker voor even uit de internationale voetbalmachine. De daarop volgende oorverdovende stilte trekken Ajaxsupporters heel slecht, lees ik her en der. Ajax moet iets doen, liefst spelers kopen. Verkopen mag ook. Doe iets!

22 juni 2022 - 14:05
AZ Ajax 05 2022 24 Kopiëren
Kom op Ajax! Doe iets! © De Brouwer

Op Twitter zie je onder de hashtag #Ajax het ongeduld over de digitale plinten klotsen. Soms heel keurig verwoord, daar niet van: “Persoonlijk vind ik vandaag een mooie dag voor wat positief nieuws op het gebied van inkomende transfers bij Ajax. Wijndal, Bergwijn, Brobbey, ik vind het allemaal prima.”

Freek Jansen van Voetbal International krijgt zelfs rechtstreeks vragen over de boekhouding bij de club: “Freek, is het zo dat Ajax wacht tot het 1 juli is (nieuwe boekjaar) voor transfers? Bergwijn en anderen zijn al wel rond te maken, toch?”

Het ongeduld, maar ook: ik wil NU m’n zin krijgen, anders ben ik…  maak een keuze:

  • Boos
  • Verdrietig
  • Depressief
  • Echt niet te genieten voor de rest van deze verder toch zonnige dag

Fijn voor deze naar transfers snakkende mede-supporters is dat Mike Verweij van De Telegraaf en Jansen altijd weer op tijd leveren en zo een geruststellende en zalvende werking hebben tegen de lichte hysterie. “Actie op de transfermarkt lijkt ook nabij,” meldde Jansen eergisteren. “Met het aanbod van Borussia Dortmund als klap op de gong.” Boing! Een mooie metafoor. Een geruststellend geluid dat het bloed bij sommigen sneller doet stromen, denk maar aan de opening van de beurs.

Vandaag meldt Verweij dat Sébastien Haller op het punt staat om te worden gekeurd bij Borussia Dortmund. Hatseee, de tweets fladderen meteen de wereld in. “Top! Nu de inkomende transfer! Ajax.” En: “Nu wel direct doorpakken en versterkingen halen.”

Grote kans dat Antony voor miljoenmiljard naar alle topclubs in Europa gaat...

Ik snap het wel, dat onbestemde onbehagen. Lisandro Martínez misschien naar Arsenal, Jurriën Timber wellicht naar Manchester United, grote kans dat Antony voor miljoenmiljard naar alle topclubs in Europa gaat. Haller sowieso naar het Ruhrgebied. En wij dan, hier in Amsterdam? Ajax is woensdag begonnen met trainen, help…

Ajacieden, neem van mij aan (ik volg Ajax al wat langer) dat het goed komt. Op het laatste moment, zoals gebruikelijk bij de club. Ongeduld brengt ons he-le-maal niks en desperate supporters zijn niet leuk. Het duo H2 (een chemische stof, overigens) is druk in de weer en voetbalprofessor Alfred Schreuder weet wat hij wil.

Voor einde transfermarkt hebben we vast één of twee fijne extra aanvallers, een exotische verrassing in de verdediging erbij... En talenten staan op.  En dus gaan we weer een tof seizoen tegemoet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >