Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder verklaart waarom hij Kaltenbach graag wilde als assistent-trainer

Alfred Schreuder is nu echt begonnen aan zijn nieuwe uitdaging bij Ajax. Op voorspraak van de nieuwe trainer werd de 37-jarige Matthias Kaltenbach aan de technische staf toegevoegd als assistent-trainer. Schreuder licht toe waarom.

22 juni 2022 - 18:39
Kaltenbach 1200
Schreuder prijst Kaltenbach om zijn aanvallende denkpatronen. © Pro Shots

“Ik denk dat Matthias een hele interessante trainer is voor Ajax, want hij is heel goed in het trainen van aanvallende principes en sjablonen die je wilt hebben op het veld,” vertelt Schreuder voor de camera van Ajax TV. “Wij spelen veel op de helft van de tegenstander, dus je moet aanvallend heel variabel zijn. Daarin is Matthias heel erg goed, want hij heeft een hele moderne kijk op aanvalspatronen en kan dat uitstekend wegzetten op het trainingsveld.”

Voor Schreuder is Kaltenbach – voor wie Winston Bogarde plaats moest maken – dan ook geen onbekende. De nieuwe Ajaxtrainer werkte bij TSG Hoffenheim al naar tevredenheid met de Duitser samen. “Matthias past ook heel goed bij mij, want ik ben weer een ander type dan hij is. Daar kijk je ook naar en ik denk dat hij een enorme meerwaarde voor Ajax kan zijn.”

Kaltenbach zelf is ook flink in de gloria met zijn overstap. Op de clubsite van Hoffenheim kreeg hij de gelegenheid nog een woordje te doen. “Ik verlaat TSG en onze fans na elf jaar met pijn in het hart. Maar Ajax is niet alleen een professionele uitdaging voor mij, het was in mijn jeugd de club die ik als fan bewonderde. Daarom ben ik Hoffenheim erg dankbaar dat het mij de kans geeft om naast Schreuder bij Ajax te werken, bij een van de grootste clubs in Europa.”

Aanbevolen
Schreudertje

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >