Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Showmannetje Gorter vs. bleue Bandé

Ajax is traditioneel neergestreken in De Lutte. Zonder internationals, maar met Jay Gorter en Hassane Bandé. Waar de een fanatiek toewerkt naar het nieuwe seizoen, daar loopt de ander wat verloren rond.

28 juni 2022 - 12:57
Gorterbande800
Gorter solliciteert naar een plek onder de lat. © AFC Ajax

Terwijl de zon doorbreekt en de geur van gesproeid gras je tegemoetkomt, druppelen de eerste Ajacieden binnen. Het is prima toeven op het trainingsveld van Landhuishotel De Bloemenbeek, waar Ajax zich voorbereidt op aankomend seizoen.

Waar de aandacht normaal gesproken misschien uitgaat naar de Dusan Tadics en Antony’s van deze wereld, daar letten we tijdens de dinsdagtraining op Gorter en Bandé. Twee totaal verschillende karakters, met eveneens twee totaal verschillende perspectieven bij Ajax.

Gorter lijkt in alles op een straatschoffie, die met een goede dosis zelfvertrouwen solliciteert naar een plek onder de lat. Als een trainingsoefening hem niet aanstaat, laat hij van zich horen. En neem maar van ons aan: daar zit geen enkel woord Spaans tussen.

Ondertussen lijkt De Lutte voor Bandé slechts een tussenstop op weg naar een (tijdelijk) vertrek. Zo stilletjes als hij is teruggekeerd in Amsterdam, zo ingetogen beweegt hij zich ook op het Overijsselse trainingsveld. Beleefd en oplettend, maar zeker ook een tikkie verlegen.

Er verschijnt een bescheiden lachje op het gezicht van Bandé, terwijl Gorter al mokkend moet vissen.

Zo extravert en uitgesproken als Gorter is, zo bleu en timide is Bandé. Tijdens een afwerkoefening staan ze tegenover elkaar. Terwijl Gorter moppert op het drassige veld, wordt Bandé gecoacht door Youri Baas: “Hassane, you go outside.”

Bij de volgende poging is het direct raak. Gorter heeft in eerste instantie een katachtige redding in huis, maar ziet de bal in de rebound alsnog in het net verdwijnen. Er verschijnt een bescheiden lachje op het gezicht van Bandé, terwijl de goalie al mokkend moet vissen.

Het lichte chagrijn van Gorter maakt al snel plaats voor plezier. De training zit erop, waarna de spelers – net als vroeger op school – een kwartiertje iets voor zichzelf mogen doen. De keuze is gevallen op afwerken. Dan komt het showmannetje in de jonge Ajacied naar boven.

“Mootje, broer! Hierzo, strak op m’n linker,” zo geeft Gorter aan waar hij de bal van Mohamed Ihattaren wil hebben. De doelman probeert het met een halve omhaal, achter het standbeen en vol op de pantoffel. Allemaal raak. “Jaja Jay, goed hoor,” zo roept Naci Ünüvar met een plagende stem.

Bandé heeft het trainingsveld in de tussentijd al stilletjes verlaten.  

Aanbevolen
Ihattaren wordt niet langer uit de wind gehouden

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >