Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax is verheugd met online wedkantoor Unibet als nieuwste partner

Ajax maakte dinsdag bekend dat het een overeenkomst tot de zomer van 2026 heeft getekend met Unibet. Het online wedkantoor wordt de zogeheten ‘officiële bettingpartner’. De deal levert Ajax zo’n drie miljoen euro per jaar op.

21 juni 2022 - 10:41
Fans 1200
Nederland was een van de laatste Europese landen waar de markt voor gokken is geopend. © De Brouwer

De nieuwe wet op de online kansspelen op afstand (Koa) werd op 1 april 2021 van kracht in ons land. Hierdoor mag je sinds 1 oktober 2021 online gokken aanbieden. Dat was ervoor verboden. Het is een wet waar meer dan zes jaar aan is gewerkt. Je leest hier meer over de wet.

Nederland was een van de laatste Europese landen waar de markt voor gokken is geopend. Veel gokbedrijven wilden meteen de Nederlandse markt op om vergunningen aan te vragen. Dat gebeurde volop, maar grote spelers als Unibet moesten voor straf even wachten.

De gesprekken tussen Ajax en Unibet liepen al een tijd, maar het wedkantoor zat in het strafbankje. Zo richtte Unibet zich al op de Nederlandse markt toen online gokken nog niet was toegestaan. Unibet mocht als strafmaatregel pas later een vergunning aanvragen voor het online aanbieden van kansspelen in Nederland. Het bedrijf kreeg deze vergunning op 8 juni 2022 en kan nu werken aan een inhaalslag op de concurrentie. Met Ajax als partner is een flinke stap gezet.

Aanbevolen
Ajax speelt vanaf komend seizoen met GigaNet op de rug

Commercieel directeur Menno Geelen van Ajax stelt blij te zijn met de overeenkomst. “We zijn verheugd met Unibet als onze nieuwste partner. Unibet staat wereldwijd bekend als voorloper op het vlak van verantwoord spelen. In ons partnership krijgt dit nadrukkelijk aandacht,” zo stelt hij. “Unibet onderscheidt zich bovendien door een hoogkwalitatief spelaanbod waar fans veel plezier uit halen. Dat ondersteunen we met gezamenlijke content en activaties.”

Unibet is in 1997 opgericht en maakt deel uit van Kindred Group, een van ’s werelds grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders met negen merken in het portfolio. Unibet is het negentiende bedrijf met een vergunning in Nederland. Spelers kunnen via Unibet onder meer op een breed scala aan sportwedstrijden wedden en exclusieve online casinospellen spelen.

Gokken kan echter voor flinke problemen zorgen bij zij die het doen. Unibet en Ajax laten weten daar oog voor te zullen hebben. “We zetten in op voorlichting over verantwoord spelen en preventie van matchfixing,” stelt Lennart Kessels, general manager van Unibet, daarover. “Specifiek met Ajax richten we ons op verantwoord spelen in relatie tot mentale gezondheid. De komende periode onderzoeken we hoe we dit exact vorm gaan geven.”

Aanbevolen
GigaNet op Ajaxshirt bij bedrukken gouden eredivisiebadge

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >