Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Waardering van supporters doet Ten Hag goed: ‘Zijn naar elkaar toegegroeid’

Met een welgemeend applaus nam Erik ten Hag zondagmiddag afscheid van de Ajacieden in het uitvak, terwijl hij luidkeels werd toegezongen. De afzwaaiend trainer spreekt na afloop van Vitesse – Ajax (2-2) vol lof over de band met de supporters.

Door Jordy Haak
15 mei 2022 - 18:27
Ten Hag Bedankt 1200
Ten Hag is de Ajaxsupporters dankbaar en dat gevoel is wederzijds. © Pro Shots

De 52-jarige Tukker kan op veel waardering rekenen, nadat hij zijn ploeg in de afgelopen vier en een halfjaar naar drie landstitels en een halve finale in de Champions League gidste. Bovendien stond Ajax ook op de eerste plaats in het door corona afgebroken seizoen. Het klaterende applaus dat hem ten deel viel, zorgde voor ontroering bij de hoofdcoach.

In de perszaal van stadion Gelredome spreekt Ten Hag trots over de band die hij met de Ajaxsupporters heeft opgebouwd. “Het begon natuurlijk niet zo goed, toen de bus in 2018 door boze supporters bij de Johan Cruijff Arena werd opgewacht,” herinnert de trainer zich een incident na het verloren duel met PSV.

“Maar daarna zijn we naar elkaar toegegroeid. De supporters hebben ons in de afgelopen jaren fantastisch gesteund. Dat ik net bij het uitvak massaal werd toegezongen, was mooi. Vergeet daarnaast ook het afscheid van afgelopen woensdag niet. Dat heeft wat teweeggebracht. Ik kijk er met een heel goed gevoel op terug,” reageert de oefenmeester op een vraag van Ajax Life.

Aanbevolen
Ten Hag reist niet mee naar Curaçao en verlegt focus naar Manchester United

Het liefst had hij met een overwinning afscheid genomen van Ajax, maar zijn ploeg bleef tegen Vitesse steken op een 2-2-gelijkspel. “Deze wedstrijd stond symbool voor de laatste weken. Bij vlagen hebben we fantastisch gevoetbald. De eerste helft was soms echt een genot voor het oog, maar twee uitvallen van Vitesse zetten de wedstrijd na rust op zijn kop. Dan sta je ineens met 2-1 achter, door domme en onnodige fouten.”

Dat zijn spelers er desondanks alles aan deden om na twee dagen feesten alsnog een resultaat te behalen, deed Ten Hag goed. “Ik was benieuwd of ze het nog een keer konden opbrengen. Zeker met de warmte. Dat ze zo tekeergingen, geeft mij een trots gevoel. Het toont aan dat we de juiste spelers hebben uitgekozen. Vechters, met het hart op de juiste plaats.”

Hoewel Ten Hag baalt van de tegengoals en de foutjes in de restverdediging, spreekt hij ook wederom vol lof over de veerkracht van zijn ploeg. “Opnieuw weten we de rug te rechten en karakter te tonen. Het werd gelukkig nog 2-2 en in de slotminuut eindigde er nog een bal op de lat. Van mij had die inzet binnen mogen vallen. Dat had het verhaal rondgemaakt. De winnaarsmentaliteit zit er hier namelijk ingebakken. Ik hoop dat die jongens daar ook volgend seizoen mee verder gaan.”

Aanbevolen
Ajax besluit kampioensjaar met gelijkspel op bezoek bij Vitesse en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >