Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag reist niet mee naar Curaçao en verlegt focus naar Manchester United

Erik ten Hag heeft zijn laatste werkdag bij Ajax erop zitten. De afzwaaiend trainer richt vanaf maandag zijn vizier op Manchester United en gaat niet meer mee met de Amsterdamse selectie naar Curaçao.

Door Jordy Haak
15 mei 2022 - 17:49
Ten Hag Zwaait Af 1200
De laatste werkdag van Ten Hag bij Ajax zit erop. © Pro Shots

Met het 2-2-gelijkspel op bezoek bij Vitesse is er een einde gekomen aan het Amsterdamse avontuur van Ten Hag. De hoofdcoach kijkt terug op een mooie periode van vier en een halfjaar. Hij wist dat het afscheid naderde. Hoewel hij uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging, is het niet makkelijk om de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht te trekken.

“Natuurlijk schoot dat in de afgelopen weken wel eens door mijn hoofd. Zeker naarmate het dichterbij kwam, gebeurde dat steeds frequenter,” vertelt de hoofdtrainer. “Dan realiseer je jezelf dat je voor de laatste keer het trainingsveld opstapt, dat je voor het laatst de spelersbus instapt en dat je voor de laatste keer een wedstrijdbespreking doet. Met mensen waar je heel intensief mee hebt samengewerkt. Dat is best lastig. Iets loslaten waar je van bent gaan houden, is immers altijd moeilijk.”

Aanbevolen
Ajax besluit kampioensjaar met gelijkspel op bezoek bij Vitesse en dit valt op

Ten Hag omschrijft zijn periode bij Ajax als een onvergetelijke reis. “Het was geweldig. Met de spelersgroep, staf, directie en supporters. Deze reis heeft veel opgeleverd. Niet alleen titels, maar ook aantrekkelijk voetbal. Dat bevestigt de identiteit van Ajax en geeft een voldaan gevoel.”

Dinsdag reist de selectie af naar Curaçao, maar Ten Hag stapt niet meer aan boord van het vliegtuig naar het Caribisch gebied. “Ik ga naar Engeland, want er is ook daar veel werk te doen. Zeker in de voorbereiding liggen er voor een manager veel taken. In de staf van Manchester United moeten nog de nodige dingen worden georganiseerd en dat geldt natuurlijk ook voor de selectie. Daar gaan we ons de komende dagen intensief mee bezig houden.”

Met vier eerste plaatsen en drie officiële landstitels geldt Ten Hag in ieder geval als een van de meest succesvolle coaches in de Ajaxhistorie. Daarbij mag natuurlijk ook het bereiken van de halve finale van de Champions League niet worden vergeten. Het avontuur is voorbij, maar de schalen hebben voor altijd een plekje in de prijzenkast.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >