Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over opgeklopte titelstrijd: ‘Kranten moeten ook vol’

Erik ten Hag betrad vrijdag de perskamer van de Johan Cruijff Arena voor een van zijn laatste perspraatjes als Ajaxcoach. Het ging volop over de zondagse derby tegen ‘buurman’ AZ, terwijl Feyenoord en PSV elkaar ook ontmoeten. Dingen om naar uit te kijken!

06 mei 2022 - 15:37
Ten Hag Az Ajax 1200
Over de onverstoorbare Haller maakt Ten Hag zich geen zorgen. © AFC Ajax

Natuurlijk, termen als ‘Super Sunday’ vliegen je in aanloop naar AZ-uit om de oren. Diverse scenario’s worden bedacht. In diverse media wordt zelfs gezegd en geschreven dat Ajax op het punt staat om te vallen. Het kampioenschap zou aan een zijden draadje hangen!

Maar aan de andere kant: je staat vier punten voor, met nog drie duels te gaan. Onze vraag aan de trainer was dan ook of de titelstrijd in zijn ogen spannender wordt gemaakt dan dan-ie is, of dat Ten Hag het zelf ook zo beleefd.

“Tja, de kranten moeten worden verkocht, hè? Ja dus!” De trainer zegt het met een ontspannen glimlach rond de lippen. “We hebben het stuur in handen en hebben met anderen niks te maken. We moeten gewoon ons werk doen.”

Als Ajax zijn werk goed doet, dan schrijft het drie punten bij in het Afas Stadion en kan het vizier op Feyenoord - PSV. Als de Eindhovenaren verliezen in Rotterdam, dan is de titel binnen. We waren daarom benieuwd waar Ten Hag en zijn spelers het duel in De Kuip gaan kijken.

Aanbevolen
Dominant voetballen kan volgens Ten Hag in meerdere systemen

“Geen idee. Dat vind ik ook totaal onbelangrijk,” reageert Ten Hag tegenover Ajax Life. “Wij zijn bezig met de wedstrijd tegen AZ en die moeten we winnen. Zolang wij ons werk doen, hebben we met de rest niks te maken.”

Huh, maar het kan toch niet zo zijn dat de spelers allemaal uitwaaieren of naar huis gaan als in Alkmaar is gewonnen? Dan blijf je toch bij elkaar? Ten Hag: “Dat is wel het laatste waar ik op dit moment aan denk. Ik denk alleen aan hoe ik het elftal moet neerzetten en hoe we in Alkmaar kunnen winnen.”

Het zijn de juiste antwoorden. Ten Hag laat zich niet afleiden door randzaken, maar niemand kan zich voorstellen dat de boel niet bijeenblijft als een goed resultaat is behaald tegen AZ. Natuurlijk gebeurt dat. Eerst maar eens winnen. Daar begint alles mee.

Noussair Mazraoui en Steven Berghuis zijn gelukkig weer speelklaar, maar verder is de ziekenboeg aardig gevuld. Heeft de trainer een verklaring over de vele blessuregevallen?

Aanbevolen
Ten Hags elf: hoe bestrijd jij AZ nu de ziekenboeg steeds voller wordt?

“Ik kan de verklaring in elk geval niet vinden. Het zijn vooral blessures die tijdens wedstrijden zijn ontstaan. Wedstrijden waarin het maximale wordt gevraagd. Topsport is bewegen op grenzen. Dan ga je wel eens grenzen over. Er zit een geweldige winnaarsdrang in deze ploeg. Nu zit het qua blessures tegen. Dat zit het al een tijdje. Vanaf Benfica al. Vaak is het zo dat als je twee à drie blessures hebt, er meer volgen.”

Over de vorm van Sébastien Haller maakt Ten Hag zich desgevraagd geen zorgen. “Ik weet dat Séb gewoon weer gaat scoren. Hij is onverstoorbaar en blijft z’n ding doen. Hij gaat niet veranderen, maar wordt wel steeds gretiger. We weten allemaal dat die bal tegen PEC erin had gemoeten. Dat weet hij zelf ook. Die gemiste kans beïnvloedt hem niet richting het volgende duel. Hij vindt heel snel het net weer, dat weet ik zeker.”

Zondag tegen AZ zouden we een uitstekend moment vinden!

Check onze podcast over titelstrijd en AZ-uit!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >