Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onverzadigbare Blind spreekt zich uit over zijn toekomst

Daley Blind werd met Ajax al zeven keer landskampioen. Een erelijst waar menig voetballer van droomt, maar de 32-jarige verdediger streeft altijd naar meer zilverwerk. ‘Ik sta eigenlijk al op acht, hè? Maar in het coronajaar werd mij een titel afgepakt,’ vertelt hij lachend.

18 mei 2022 - 11:13
Blind Kampioen 1200
Blind won al zeven landstitels met Ajax. © AFC Ajax

Stiekem baalt hij er een beetje van. Met acht landstitels komt Blind namelijk in een rijtje met Sjaak Swart en Johan Cruijff, de Ajacieden die het vaakst landskampioen werden. Komend seizoen kan de verdediger deze missie alsnog volbrengen, mits hij nog in de Johan Cruijff Arena speelt.

Daar gaat Blind zelf wel vanuit, zo vertelt hij bij Andy in de auto. “Mijn contract loopt nog een jaar door, met een optie voor een extra seizoen. Met Alfred Schreuder komt er een nieuwe trainer. Ik heb hem nog niet gesproken en ken zijn plannen nog niet. Je weet het nooit in het voetbal, maar ik ga er vanuit dat ik komend seizoen gewoon bij Ajax speel.”

Blind heeft er net twee dagen vol kampioensfeestjes opzitten, wanneer hij plaatsneemt in de bolide van Van der Meijde. Na spannende slotweken in de eredivisie, mocht de schaal weer ‘gewoon’ omhoog worden gehouden. Vooral de zondagmiddag van AZ-uit (2-2) stond bol van de emoties.

Aanbevolen
Deze belangrijke momenten in seizoen droegen bij aan landstitel

“We stapten in de bus en PSV stond al 0-2 voor tegen Feyenoord. Ik was bloedchagrijnig. Maar ja, we hebben Cyriel Dessers nog, hè?” lacht de Ajacied, doelend op de twee late goals van de Feyenoordspits. Drie dagen later maakte Ajax het karwei in eigen huis af tegen sc Heerenveen.

Blind doet bij Andy van der Meijde uitgebreid zijn verhaal. Hij spreekt vol lof over trainer Erik ten Hag, die zijn ploeg tot in de kleinste details voorbereidde op iedere wedstrijd. Ook roemt hij de mentaliteit van spelers als Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Nico Tagliafico, die hij omschrijft als ‘killers’.

“Dat is wel iets dat onze groep sterk maakt. Deze jongens brengen een bepaalde mentaliteit in de selectie. Welke wedstrijd of training het ook is, ze staan er altijd. Ze gaan voor je door het vuur. De Nederlandse mentaliteit is soms toch wat laconieker. Zij geven nooit op en brengen dat over op de groep,” stelt Blind, die vervolgens de vraag krijgt of hij na zijn actieve carrière ook als trainer aan de slag wil.

“Ik ga wel mijn papieren halen, maar ik weet niet of er echt een hoofdtrainer in mij schuilt,” is het eerlijke antwoord. “Je ziet vaak de positieve kanten van het trainerschap, maar mijn vader heeft het een en ander meegemaakt als hoofdtrainer. Als het even niet goed gaat, zie je wat het met iemand doet. Ik zag dat van dichtbij en dat was soms best moeilijk. Het heeft me geraakt en ik weet niet of ik dat ook wil.”

Voorlopig staat Blind echter nog gewoon als voetballer op het veld en hij hoopt ook komend seizoen weer onderdeel te zijn van een sterke selectie. “Er gaan al een paar spelers transfervrij weg, dus ik denk dat Ajax niet zo makkelijk spelers laat gaan. Je moet volgend jaar immers weer een elftal hebben dat voor de titel strijdt en meedoet in de Champions League. Ik hoop dat de meesten gewoon blijven,” besluit hij.

Aanbevolen
Transfervrije Danilo ruilt Ajax in voor Feyenoord

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >