Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Transfervrije Danilo ruilt Ajax in voor Feyenoord

Danilo gaat Ajax na vijf jaar verlaten. De spits maakt deze zomer de overstap naar Rotterdam. Feyenoord hoeft geen transfersom over te maken naar Ajax, want de Braziliaan loopt uit zijn contract.

18 mei 2022 - 09:11
Danilofeyenoord800
In Amsterdam kwam Danilo tot tien officiële doelpunten. © Pro Shots

Het lukte Danilo na zijn komst in 2017 nooit echt om door te breken bij Ajax. Uiteindelijk speelde hij twintig officiële potjes in het wit-rood-wit. Tussendoor werd Danilo een jaartje uitgeleend aan FC Twente, waarna hij nu definitief de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dichttrekt. 

De spits vertelde al eerder aan Ajax Life dat het tijd is voor een vervolgstap in zijn carrière. “Het waren vijf fantastische jaren, maar het is tijd voor nieuw hoofdstuk. Dat is best moeilijk, want Ajax is een geweldige club, maar je moet ook aan speeltijd toekomen.” 

Bij Feyenoord hoopt Danilo meer minuten te maken. In Amsterdam kwam hij tot tien officiële doelpunten. Velen zijn het misschien vergeten, maar Danilo werd dit seizoen topscorer in het KNVB-bekertoernooi. Hij scoorde eveneens bij zijn Europese debuut, thuis tegen Getafe. 

Aanbevolen
Welke spelers maakten minuten voor het eerste van Ajax én Feyenoord?

Een ‘pikante’ transfer is wat overdreven, want uiteindelijk heeft Danilo het bij Ajax nooit waar kunnen maken, maar opvallend is het wel. Als we de woorden van Erik ten Hag mogen geloven, was Danilo ‘in de zestien de beste afmaker van Ajax.’

Hoe dan ook, Danilo gaat Ajax na vijf jaar verlaten. Als de spits bij Feyenoord officieel debuteert, wordt hij de dertigste speler die zowel minuten maakt in Amsterdam als Rotterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >