Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers maakten minuten voor het eerste van Ajax én Feyenoord?

De teleurstelling over de wedstrijd tegen Benfica is nog altijd flink voelbaar. Toch moet de borst weer vooruit richting zondag. Dan staat de klassieker op het programma en moet iedereen weer volle bak. We starten onze vooruitblik met het recyclen van een eerdere quiz.

17 maart 2022 - 10:16
Ajafey 1200
Die gozer rechts speelde ook in Amsterdam. © Pro Shots

De overstap van Amsterdam naar Rotterdam en andersom is een gevoelige. Vraag dat maar aan Steven Berghuis. Hij was de laatste die dit klaarspeelde en daar raakten veel supporters flink van in de war. Vooral in de havenstad.

Berghuis is niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste zijn die het shirt van beide ploegen over de schouders trekt. Sommigen deden dat via een directe overgang, anderen via een tussenstap elders. Het zijn er in elk geval genoeg om je hersens te laten kraken.

De vraag is dan ook simpel: welke spelers waren zowel actief in het eerste elftal van Ajax als dat van Feyenoord? Je denkt dat je het wel weet, maar dat valt toch tegen. Let maar op!

Aanbevolen
Wie droegen er voor Berghuis het Ajaxshirt met rugnummer 23?

Goed om te weten: we zoeken alleen spelers die het eerste haalden, al speelden ze maar een minuutje mee. Het heeft daarom geen zin om namen als Richard Knopper, Evander Sno of Michael Mols in te voeren, want die haalden hooguit het eerste van één van de twee clubs.

Nou, de opdracht is wel helder, toch? Nu de uitvoering. En dat is nog knap lastig, zo merk je vanzelf. We hebben alle namen door elkaar heen gegooid. Niks alfabetische volgorde of chronologie in tijd. In de blender met die handel. Je krijgt acht minuten.

Succes!

Laadt de quiz niet meteen lekker in? Ververs de pagina even. Dan is het probleem vrijwel altijd opgelost.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >