Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 11: terugblikken op een memorabel seizoen

Het laatste magazine van 2021/2022 is precies geworden wat we aan het begin van dit seizoen hoopten: de kampioensspecial over het verhaal van de 36ste schaal. Vol interviews, toffe foto’s, statistieken en extra aandacht voor vertrekkende Ajacieden. Ajax Life 11 valt vanaf vrijdag 27 mei op de mat en is exclusief voor leden van SV Ajax.

25 mei 2022 - 23:53
Al11 800
Pak schaal, pak magazine! © Ajax Life

Net als vorig jaar siert Erik ten Hag de cover van het laatste nummer. Toen tuurde de tukker langs een kampioensster, omgesmolten uit de 35ste schaal. Nu wordt hij gejonast na zijn laatste thuiswedstrijd als Ajaxtrainer. Een emotioneel moment, zo vertelt hij tijdens een terugblik op een van zijn laatste werkdagen in Amsterdam.

Uiteraard besteden we ook aandacht aan de komst van Ten Hags opvolger Alfred Schreuder. Huistekenaar Joep Bertrams heeft daar op zijn eigen kenmerkende manier weer een fraaie tekening van gemaakt.

Lisandro Martínez is dit seizoen gekroond tot Ajacied van het Jaar. Hij verzamelde de meeste stemmen van de bezoekers van ajaxlife.nl en heeft sinds kort de door SV Ajax beschikbaar gestelde Rinus Michels Trofee in huis. De Argentijn vertelt over zijn seizoen en wat deze prijs voor hem betekent.

Jurriën Timber werd door de technische staf gekozen tot Talent van het Jaar. In een uitgebreid profiel belichten we zijn stormachtige ontwikkeling. “Hij heeft dit seizoen laten zien dat hij altijd top is als het erom gaat,” aldus Marciano Vink.”

Verder analyseren we het merkwaardige keepersseizoen. Wie deed het goed? Wie presteerde ondermaats op basis van de cijfers? Van gebroken vingers en een striemend fluitconcert tot lachende gezichten met duimpjes rondom de kampioensschaal.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 11 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Natuurlijk kijken we stiekem al een beetje naar het nieuwe seizoen. Kenneth Taylor klopt op de deur en hoopt in zijn ultieme voetbaldroom eerst maar eens tweehonderd wedstrijden voor Ajax te spelen. “En ik zou het mooi vinden om mijn carrière af te sluiten in Amsterdam,” vertelt de jonge middenvelder.

Wie weet wordt Taylor de opvolger van Ryan Gravenberch. Iedereen weet dat de middenvelder deze zomer vertrekt naar een grotere competitie. In deze special legden we hem enkele interessante statistieken voor. “Ik ben meer de man van de voorassist,” stelt Gravenberch.

Ook binnen de Supportersvereniging Ajax nemen we afscheid. Daniel Dekker was bijna zeventien jaar geheel vrijwillig voorzitter en blikt in een interview terug op die periode. “Ajax moet zich realiseren wat de waarde is van wat wij als supportersvereniging doen. En ook wat voor grote emotionele waarde die 125.000 leden vertegenwoordigen,” aldus Dekker.

Gelukkig kon SV Ajax gedurende het dertigste jubileumjaar steeds meer activiteiten organiseren die we in een mooi overzicht presenteren. Van een fandag voor de allerjongste Ajacieden tot een geslaagde editie van Café Ajax Life voor de volwassen leden in het supportershome.

Dit en nog veel meer lees je in Ajax Life 11. Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Het magazine Ajax Life is niet los te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Ajax Life 1 van het seizoen 2022/2023 verschijnt vanaf vrijdag 5 augustus.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >