Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Zonovergoten en intense bekerfinale eindigt ook in ons fotoverslag in mineur

Wij hadden gehoopt van tweede paasdag een fijn feestje te kunnen maken, maar door de verloren KNVB-bekerfinale tegen PSV (2-1) hebben we vooral last van een kater. De gemaakte foto's zijn echter fraai en willen we jullie niet onthouden.

Door Jordy Haak
18 april 2022 - 09:59
Hoofdfoto Bekerfinale 1200
Fijne sfeerbeelden, die nog toffer waren geweest bij bekerwinst. © De Brouwer

Het liefst hadden we hier natuurlijk een fraaie compilatie foto’s geplaatst, met een blinkende beker erop. Enkele doldwaze minuten na rust werden Ajax echter fataal, waardoor het zilverwerk in de voor ons verkeerde prijzenkast komt te staan. Geen uitbundige taferelen na afloop en ook geen huldiging bij terugkomst in Amsterdam.

Toch willen we jullie dit fotoverslag niet onthouden, want de bekerfinale had alle ingrediënten voor een intense voetbalstrijd met alles erop en eraan. Dat begon natuurlijk al met de massale volksverhuizing van 17.500 Ajacieden.

Zes treinen en zo’n 150 bussen brachten de supporters veilig van Amsterdam naar Rotterdam, waarna rondom de uitverkochte Kuip een heerlijk voetbalfeest losbarstte. Met pompende muziek en veel biertjes, in de stralende lentezon. Betere omstandigheden waren eigenlijk niet denkbaar.

Aanbevolen
Tadic: ‘We moeten nu echt laten zien dat we big boys zijn’

Diezelfde brandende zon zorgde ervoor dat het in De Kuip lange tijd broeierig warm was, terwijl het heerlijke voetbalgevecht de temperatuur verder deed stijgen. We zagen doelpunten, akkefietjes, een hoop emotie en vooral veel afgekeurde treffers.

Het massale zwaaien met de door SV Ajax uitgedeelde bekershirts zorgde voor heerlijke plaatjes, al was het gevoel daarbij veel beter geweest als we de finale hadden gewonnen. Het mocht helaas niet zo zijn.

Natuurlijk bracht onze fotograaf De Brouwer alles wel piekfijn in beeld. Dat resulteert in een mooi overzicht van een toffe dag, zonder het gewenste eindresultaat. Gelukkig resteert er nog een hele belangrijke prijs om voor te strijden.

Mocht je ondanks de verloren finale op jouw Ajacied van de Wedstrijd willen stemmen, dan kan dat hier

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >