Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘We moeten nu echt laten zien dat we big boys zijn’

Terwijl het PSV-feestje op het veld nog volop gaande was, verscheen een zichtbaar aangeslagen Dusan Tadic na de 2-1-nederlaag in de perskamer van De Kuip. Hij mocht uitleggen waarom de dennenappel nu in de voor ons verkeerde prijzenkast staat.

18 april 2022 - 08:58
Tadic 1200 (1)
Tadic vond dat hij een strafschop verdiende. © Pro Shots

Het ongeloof was van het gezicht van de Ajaxcaptain af te scheppen. Hij zat er niet lekker bij. En dat is ook niet zo gek, want er was veel om over na te praten. Afgekeurde en weggegeven treffers, maar ook een niet toegekende strafschop. Hoe verklaarde Tadic de voor Ajax dramatische minuten na rust?

“Wat er gebeurde? Ik weet het niet. We gooiden alles weg binnen drie minuten. Dat is echt ongelooflijk. We brachten PSV daarmee weer volledig in leven. Dat mag ons als serieus team in zo’n cruciale wedstrijd niet gebeuren. Maar het gebeurde toch.”

Van verschillende kanten kreeg de aanvoerder de vragen op zich afgevuurd. Wat betekent het finaleverlies voor de titelrace? Het stokpaardje van Tadic was snel gevonden: “Dit was niet goed. Maar we moeten pak schaal. Dat is de belangrijkste prijs.”

Hij zei het met een uitgestreken gezicht, maar werd geprikkeld er wel wat verder op in te zoomen. “Je wilt natuurlijk elke prijs pakken en deze gooiden we weg in een paar minuten tijd. We spelen nog vijf finales en we moeten die schaal pakken. Het winnen van de beker had ons daarvoor extra energie gegeven.”

De beker gaat echter mee naar Eindhoven, dus de energie komt daar niet vandaan. Wat nu? “We moeten opstaan en laten zien dat we ‘big boys’ zijn. We moeten onze verantwoordelijkheid pakken, dat is onze verplichting. Het is niet makkelijk, maar nu moeten we opstaan. We spelen voor Ajax, de grootste club in Nederland en een grote club in Europa.”

Aanbevolen
Ten Hag spreekt na bekerverlies over onbeschrijfbare machten en krachten

Dan toch terug naar de finale, want er gebeurde genoeg. Had Tadic bijvoorbeeld door dat hij in aanloop naar de afgekeurde treffer van Noussair Mazraoui buitenspel stond? “Nee, nee, nee. Maar het was een belangrijk moment. Net als het doelpunt van Davy Klaassen. Die ging ook niet door. Dat gaf PSV natuurlijk extra energie.”

Ontevreden was Tadic ook over een mogelijk penaltymoment, waarbij hij over het been van Joey Veerman ging. “Dat was honderd procent een strafschop,” reageerde Tadic rustig, maar verbeten. “Het was ongelooflijk dat het geen penalty was. Danny Makkelie is onze beste scheidsrechter, maar deze had honderd procent op de stip gemoeten. Ik vertelde hem wel dat hij naar de beelden moest kijken, maar ik weet niet wat er is gebeurd.”

Het was voor Ajax al met al een teleurstellende eindstrijd, waarbij het dus ook simpelweg niet meezat. Over zijn eigen spel wilde Tadic niet al te veel kwijt. Het was bij momenten goed, maar soms ook niet. “Het kan altijd beter,” was zo’n beetje zijn strekking.

We zagen Tadic zelfs een de-escalerend gebaar maken naar de PSV-aanhang, net na de openingstreffer van Ryan Gravenberch. De jonge middenvelder besloot te juichen richting de Eindhovense fans. Daarop greep Tadic in. Hij wees zijn collega op de eigen supporters. De aanvoerder stak vervolgens een excuushandje op richting de PSV’ers.

“Ik probeerde Ryan te vertellen dat hij zijn doelpunt moest vieren met onze supporters en niet met die van PSV. We moeten onze fans blij maken. Die waren vandaag sowieso geweldig, ondanks de nederlaag.”

Aanbevolen
Ajax verliest bekerfinale van PSV en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >