Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic is hongerig richting bekerfinale en laat zich niet afleiden door geruchten

Hoeveel zin Dusan Tadic heeft in de KNVB-bekerfinale tegen PSV? Op een schaal van één tot tien kiest de aanvoerder van Ajax voor het hoogste cijfer. ‘Wij zijn vol vertrouwen.’

Door Jordy Haak
15 april 2022 - 13:37
Tadic Beker 1200
Tadic vindt het normaal dat er geruchten zijn rondom de trainer. © Pro Shots

Als supporters kunnen we niet wachten tot het eerste fluitsignaal van Danny Makkelie zondag klinkt, maar dat geldt ook voor de spelers. “Het is heel mooi om deze wedstrijd te mogen spelen. In een vol stadion, met de supportersgroepen van beide clubs op de tribunes,” antwoordt Tadic op een vraag van Ajax Life.

Doorsnee bekerpotjes gedurende het seizoen staan waarschijnlijk niet bij iedereen bovenaan het verlanglijstje, maar aan het einde van de rit weet je wel waar je het voor doet. Een toffe eindstrijd in Rotterdam, met hopelijk een glinsterende beker als bekroning. Uiteindelijk telt iedere prijs.

“We hebben een fijne trainingsweek achter de rug, met goede energie. Waar dat door komt, weet ik ook niet. Misschien ligt het aan het mooie weer,” grapt Tadic, om op serieuze toon te vervolgen. “Wij willen deze prijs winnen. Dat is belangrijk. Het plezier spatte er de afgelopen dagen af en nu werken we vol vertrouwen richting zondag.”

Erik ten Hag deelt die mening en gaat zelfs nog een stapje verder door te stellen dat zijn selectie de beste trainingsweek achter de rug heeft sinds hij bij Ajax werkt. Daarmee praat de oefenmeester in ieder geval nog even over de bekerfinale. Verder is hij vooral bezig met het ontwijken van lastige vragen over zijn toekomst.

Aanbevolen
Korzelige Ten Hag wil niks kwijt over Onana of Manchester United

De geruchten over een aanstaand vertrek van Ten Hag naar Manchester United hangen vanzelfsprekend als een deken over de persconferentie. Tadic geeft aan dat de spelers zich er niet door laten afleiden. “Het is normaal dat er geruchten zijn. Elke tegenstander wil graag spelers en trainers van Ajax kopen.”

Of de aanvoerder zich zorgen maakt dat zijn trainer waarschijnlijk vertrekt? “Het is moeilijk, maar wij beseffen ons ook hoe groot deze club is en hoe belangrijk het is om prijzen te winnen. Als speler van Ajax moet je dat uitstralen. Wij zijn gefocust op de finale.”

Ondanks dat de meeste vragen over Ten Hag en Manchester United kundig worden ontweken, is Tadic niet te beroerd om aan te geven waarom zijn trainer goed zou passen bij de Engelse topclub. “Hij is één van de beste trainers van de wereld. Dat laat hij al een paar jaar zien. Tactisch denkt Ten Hag altijd twee stappen vooruit ten opzichte van zijn tegenstander en hij weet precies wat elke wedstrijd nodig is. Het zit ‘m in de details. Ten Hag weet wat beter moet en wat het team nodig heeft. Dat is ongelofelijk. Als je dat in je hebt, dan pas je bij iedere club.”

Mag Ten Hag dan nog antwoord geven op één vraag over de bekerfinale? Nou, vooruit! Hoe denkt hij dat de krachtsverhouding is tussen Ajax en PSV, na de eerdere confrontaties in Amsterdam en Eindhoven?

“Iedere wedstrijd heeft zijn verhaal. De twee beste ploegen van Nederland staan tegenover elkaar. Clubs die Europese allure hebben en die status ook hebben waargemaakt. Ik denk dat het een prachtige finale wordt, met de beste teams en spelers van Nederland,” besluit de hoofdcoach.

Aanbevolen
Makkelie leeft toe naar finale, ondanks eerdere ophef in Eindhoven

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >