Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Liefde voor Ajax is Blind!

Het is weer raak. Er wordt heel wat gezegd en geschreven over Ajaxsupporters en hoe ze de club ondersteunen. Vooral het uitfluiten van Ajacied Daley Blind wordt hierbij aangehaald.

04 april 2022 - 14:22
Blind Blog 1200
Blind is een echte. © Ajax Life

Eerder dit seizoen schreef ik over medesupporters in combinatie met biergooien en dat ik dat totaal niet begrijp. Bij Ajax - Feyenoord kwam er van een klein deel van de Ajaxfans een fluitconcert. Iets waar ik persoonlijk helemaal niet tegen kan. Je fluit je eigen spelers niet uit, nooit.

Dat het even niet lekker loopt, is duidelijk. Dat een speler minder in vorm is, kan ook. Maar individueel uitfluiten doe je gewoon niet. Wij verwachten van de spelers dat ze ons, ook als er een klotewedstrijd is gespeeld, gewoon bedanken voor de support. Zo verwachten de spelers dat wij ze niet uitfluiten.

Zaterdag speelden we tegen FC Groningen. De eerste supporters met bussen vertrokken al om 11.00 uur, om Ajax vervolgens om 16.30 uur te zien aftrappen. Tijdens de wedstrijd werd Daley Blind meermaals toegezongen: “Daley Blind, wie kent hem niet? Daley Blind, Daley Blind is een echte Ajacied!”

Het toezingen van Tagliafico is géén sneer naar Blind.

Weliswaar door een klein deel van het uitvak, maar hij werd niet uitgefloten. Die indruk ontstond echter wel, als je berichten in de media erop nasloeg. Maar laten we duidelijk zijn: de supporters die week in, week uit de club volgen, weten dat uitfluiten gewoon not done is. In de fanatiekere vakken in de Arena of in het uitvak gebeurt dit dus ook niet.

Dan nog iets: het toezingen van Nico Tagliafico is géén sneer naar Blind. Laten we dat hierbij ontkrachten. Nico stal vanaf dag één de harten van vele Ajacieden. Zeker door zijn passie en strijd die hij in een wedstrijd legt. Het zijn zaken die los staan van elkaar.

Voor supporters die denken dat individueel uitfluiten helpt, dat is niet zo. Een speler gaat niet beter voetballen door een fluitconcert. Je kunt de club beter vocaal ondersteunen en ze naar de overwinning schreeuwen. Dat lijkt mij voor elke Ajaxsupporter verstandiger. We willen allemaal aan het eind van het seizoen met de schaal en de KNVB-beker staan.

En Daley, als je dit leest: je bent een kind van de club, je bracht ons vele prijzen en jouw bijdrages zorgden ervoor dat we bepaalde momenten uit de clubhistorie nóóit meer vergeten. Je bent een echte Ajacied!

Liefde voor Ajax is Blind.

Aanbevolen
Zondebok

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >