Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Kappen met die shit!

De afgelopen week speelde Ajax twee keer in de Johan Cruijff Arena. Iedereen die daarbij was, heeft de uitgelaten sfeer rondom het stadion ervaren. Genieten, maar zullen we wel heel snel stoppen met het gooien van bekers bier?

08 augustus 2021 - 11:23
Kappen Bier 1200
Zullen we stoppen met drankmisbruik en ons bier gewoon opdrinken? © De Brouwer

Mijn maatjes stonden ook voor het eerst sinds lange tijd in het stadion. Mooi om die glimlach weer op de koppies te zien. Het gevoel van thuiskomen.

De langdurige afwezigheid zorgde echter ook voor een ander fenomeen. Sommige supporters weten zich niet te gedragen als het gaat om het drinken van een biertje. Sommigen lijken het drinken compleet verleerd.

Vroeger ging er nog weleens een deurtje open en werd het onderling opgelost

Bij elke kans, corner of enig ander moment vonden enkele supporters het ook zaterdagavond weer nodig om een tsunami aan bier te gooien. Volle bekers vlogen door de lucht. Niet alleen van de tweede naar de eerste ring maar ook gewoon in het eigen vak.

Vroeger ging er nog weleens een deurtje open en werd het onderling opgelost. Maar dat is helemaal niet nodig. Laten we afspreken dat we vanaf het thuisduel met NEC de halve liter lekker vasthouden en opdrinken. Ze kosten 5,50 euro. Je leest het goed fokking 5,50 euro.

Dus biergooiers, kappen met die shit. Of blijf lekker thuis! Moeimakers!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >