Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Koppel deze Ajaxshirts aan tegenstanders in bekerfinales!

We hebben richting de KNVB-bekerfinale een leuke, maar lastige opdracht voor je. Wat precies de bedoeling is? Shirtjes raden! Weet jij op basis van een Ajaxtenue tegen welke tegenstander in de eindstrijd werd gespeeld?

13 april 2022 - 15:23
Shirtjesquiz800
Aan welk shirt bewaar jij de tofste herinneringen? © Ajax Life

We gaan terug tot het seizoen 1969/1970. Ajax speelde sindsdien 21 bekerfinales, waarvan de meeste gelukkig goed afliepen. De eindstrijd werd drie keer in hetzelfde shirt gespeeld, waardoor je op de plaatjes ook drie dezelfde shirts achter elkaar ziet.

Sommige bekerfinaleshirts staan vast nog op je netvlies gegrift, maar er zitten ook tenues tussen waarvoor je even diep moet nadenken. Vooral thuisshirts zijn soms lastig van elkaar te onderscheiden. 

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden in bekerfinales vanaf 1993?

In de quiz zie je 21 shirtjes voorbijkomen, met als hint het jaartal van de desbetreffende eindstrijd. Aan jou de taak om de tegenstander erbij te raden. Weet je een antwoord niet? Dan kun je middels de pijltjes of door te swipen door de tenues bladeren, om op een later moment terug te keren bij het nog in te vullen tricot. 

Je krijgt tien minuten de tijd. Succes!

Wil je overigens alles weten of het Ajaxshirt door de jaren heen? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Kick Uitgevers, waar het toffe boek ‘Het Ajaxshirt, de glorie van rood & wit’ via een pre-order te bestellen is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >