Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden scoorden in bekerfinales vanaf 1993?

Tik, tak, tik, tak… Het klokje tikt langzaam, maar gestaag door naar zondag 18.00 uur. Dan barst de finalestrijd om de KNVB-beker tussen Ajax en PSV in alle hevigheid los. Om de tijd richting aftrap te doden, schroefden we een heuse bekerfinalequiz voor je in elkaar.

13 april 2022 - 10:11
Blind 1200
Geen badjas in 1993, maar het shirt van de opponent. © AFC Ajax

De opgave is simpel: welke Ajacieden scoorden in bekerfinales vanaf 1993? We beginnen dus bij de eclatante 6-2-zege op sc Heerenveen. Op de foto hierboven toont Danny Blind trots de zojuist veroverde dennenappel. Aan shirtje ruilen werd toen ook al gedaan.

Na deze bekerwinst zouden er nog elf bekerfinales volgen. Dat waren vaak gedenkwaardige potjes. Veelal om de goede reden, maar soms ook echt niet. In 2009/2010 werd de bekerfinale tegen Feyenoord zelfs over twee duels uitgesmeerd. We weten allemaal waarom.

Het debacle tegen PEC Zwolle staat ons nog helder voor de geest en dat doen de gewonnen finales tegen PSV in 1998 en 2006 ook. Er was ook nog een finale met een buitenspeldoelpunt. Die doelpuntenmaker vul je hieronder vast zo in. Dat doen ze zelfs in Utrecht blindelings.

Afijn, je krijgt zeven minuutjes de tijd om onderstaand vraagstuk te voltooien. Zet ‘m op en tot zondag!

Mocht de quiz niet in één keer goed inladen, ververs dan de pagina of start de quiz. Meestal werkt dat heel goed.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >