Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hamstra: ‘Is de achterban ongerust of juist nieuwsgierig?’

Het elftal van vertrekkend trainer Erik ten Hag worstelt zich in de titelrace richting de eindstreep. Rond veel spelers is het onrustig en Ajax wil deze zomer een nieuwe technisch directeur presenteren. Kan technisch manager Gerry Hamstra enige onrust bij een deel van de achterban wegnemen?

28 april 2022 - 08:15
Hamstra 1200
Hamstra kan, net als zijn vader, rechtop slapen. © AFC Ajax

“Is het onrust of nieuwsgierigheid over wat er gaat gebeuren en hoe we dit gaan oplossen?” countert de geboren Groninger gevat op bovenstaande vraag. Beide vermoedelijk. “Marc Overmars betekende veel voor de club. Dus als de technisch directeur plots wegvalt, snap ik dat supporters zich afvragen hoe het verder moet. Ik denk echter dat dit laatste óók het geval was geweest als Marc hier nog wél had gezeten.”

“Alleen hadden de mensen er dan een beter gevoel bij gehad, omdat hij hier al tien jaar zat,” vervolgt Hamstra. “De interne overdracht was snel afgehandeld, omdat we een jaar lang intensief samenwerkten. Je doet dit werk nooit alleen. Er wordt dagelijks kennis overgedragen tussen scouting, directie en trainers. En we schuiven wekelijks aan bij het directieoverleg om de voetbalzaken door te nemen.”

Aanbevolen
Ajax Life 9: Vragenvuur voor Martínez en in gesprek met Hamstra

Het is nu zaak om vooruit te kijken. Hamstra geeft eerlijk toe dat Ajax hem opslokt. “Het is simpel. Een week heeft zeven dagen en er gaan 24 uur in een dag. Ik kan de knop ’s avonds makkelijk omzetten. Ik heb een gigantische gave van mijn vader: ik kan rechtop slapen. Ik zie dit niet als werk, maar als een geweldige hobby. Het gaat erom dat je kracht en energie hebt. Dat je bevlogen bent. Dat lukt.”

Kan Hamstra dan toch iets geruststellends zeggen over volgend seizoen? Concreet niet, uiteraard. “Wij weten honderd procent wat er moet gebeuren. De witte vlekken zijn bekend. Er liggen scenario’s. Het eerste is: wat wil je erbij hebben? Daar zijn we vol mee bezig. Het tweede scenario is: wat gebeurt er als die of die vertrekt? Wie wordt dan zijn vervanger?”

“Het derde scenario zijn de buitenkansjes, maar dat is een continu proces,” stelt Hamstra. “De lijntjes met spelers en zaakwaarnemers lopen allemaal al. We kunnen snel schakelen.”

Wil je het volledige interview met Hamstra lezen? Pak dan het nieuwe magazine Ajax Life erbij. Nog geen lid? Sluit je dan snel aan en mis niks!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >