Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Uitvak op onze foto’s ook uitstekend in vorm op bezoek bij AZ!

We gaan met z’n allen naar De Kuip! Ajax verzekerde zich van een finaleplek door in het Afas Stadion met 0-2 te winnen van AZ. Dat deed het onder vurige aanvoering van de supporters in het uitvak. Fotoverslag!

04 maart 2022 - 08:49
Uitvak Bij Az 1200
Het uitvak in Alkmaar had er duidelijk goed zin in. © De Brouwer

Het uitvak in Alkmaar was niet uitverkocht. Dat is opmerkelijk als je een halve finale naast de deur speelt, maar zij die wel waren afgereisd, maakten er het beste van. En flink ook! De supporters gingen volle bak en waren negentig minuten lang goed te horen in de huiskamers bij Ajacieden voor de buis.

Waar het eerste elftal van Ajax in de file kwam te staan op de A9, daar was dat voor de supporters niet anders. Door wat politiebegeleiding over de vluchtstrook, kwam iedereen toch tijdig aan. De bewoners van het uitvak zagen een wedstrijd vol opstootjes, ergernissen en vervelende valpartijtjes aan beide zijden.

Aanbevolen
Kuipkriebels bij Ten Hag: ‘Ik kom daar graag’

Maar toch ook vooral een wedstrijd die dik verdiend werd gewonnen met treffers van Steven Berghuis en invaller Davy Klaassen. AZ maakte eigenlijk helemaal nergens aanspraak op en was aanvallend onmachtig tegen de sterke Ajaxdefensie.

Een nieuwe KNVB-bekerfinaleplek kwam er dus voor Ajax, evenals een onvervalste pogo in het Afas Stadion. Het was een prima avondje. Kom maar op met die finale. Zin in!

De foto’s hieronder zijn gemaakt door De Brouwer. Ben je klaar met plaatjes kijken? Stem dan snel op jouw Ajacied van de Wedstrijd tegen AZ.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >