Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sportieve Feyenoorders willen rivalen niet gelijkwaardig noemen

De druiven zijn wel eens zuurder geweest in Rotterdam. Natuurlijk balen ze bij Feyenoord van de late nederlaag in de klassieker (3-2), maar na afloop wezen Arne Slot en Jens Toornstra vooral naar zichzelf. De conclusie? Als je twee keer verliest van Ajax, kun je niet zeggen dat je gelijkwaardig bent.

21 maart 2022 - 10:02
Ajafeyslot800
Slot sprak vooral realistische woorden. © Pro Shots

Slot schoof na afloop verrassend rustig aan bij de persconferentie. We hadden niet verwacht dat de trainer met stoom uit de oren zou binnenwandelen, maar je zou ook niet zeggen dat hij net met zijn ploeg – ietwat onverdiend – had verloren in de klassieker.

Toch was Slot flink teleurgesteld, zeker omdat zijn ploeg een uur lang de betere partij was. “Het was geen doorsnee Ajax - Feyenoord. Wij hebben ons in de Arena gepresenteerd op een manier die niet gebruikelijk is in de afgelopen jaren, terwijl Ajax niet op de manier heeft gespeeld zoals we van ze gewend zijn.” 

Aan het einde van de rit staan ze bij Feyenoord echter weer met lege handen. De manier waarop Ajax alsnog won, doet pijn in Rotterdam. “In de eindfase gaan ze optimistischer spelen. Dan wordt het heel moeilijk om ze van je goal af te houden. Ajax kreeg een paar grote kansen, maar als die niet binnenvallen, proef je dat de onrust toeneemt. Dan verwacht je niet dat de gelijkmaker alsnog valt, zeker niet de manier waarop.” 

Iedereen zag hoe doelman Ofir Marciano niet lekker stond opgesteld in bij de 2-2, maar Slot weet ook dat je de bal vanuit die hoek nog wel even raak moet prikken. “Het is ook de kwaliteit van degene die de bal trapt. Tadic schoot ‘m aardig binnen. Maar als Dusan zoiets vijftien tot twintig keer probeert, valt-ie niet twintig keer binnen.”

Aanbevolen
Echte Ajacied Veltman krijgt eindelijk zijn welverdiende afscheid!

Welke conclusie Slot na twee potjes tegen Ajax trekt? Zijn ploeg heeft twee keer goed meegedaan, maar ook twee keer verloren. “Op de lange termijn kijk je daar met tevredenheid naar, maar op de korte termijn heb je er niks aan. We hebben het gevoel dat we hier wat hebben laten liggen.”

De teleurstelling is niet alleen groot bij Slot, maar ook bij Toornstra. “Dit is heel zuur, zeker na de eerste helft die we spelen, waarin ons plan werkt. We wilden Ajax vroeg onder druk zetten. Daar wisten ze vaak geen raad mee. In die fase hadden we de afstand moeten vergroten. Het laatste kwartier was vooral verdedigen. Dan vliegt-ie er twee keer in. Ongelofelijk.” 

Toornstra trekt dezelfde conclusie als zijn trainer. Meedoen met Ajax is leuk, maar als je twee keer met lege handen staat, heb je er niks aan. “Als je twee keer verliest, kun je niet zeggen dat je gelijkwaardig bent. We hebben het ze moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk worden wedstrijden op details beslist. Op de beslissende momenten stond Ajax er en hebben wij het laten liggen.”

Aanbevolen
De pure ontlading spat van onze klassiekerfoto’s af!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >