Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Echte Ajacied Veltman krijgt eindelijk zijn welverdiende afscheid!

Joël Veltman nam voorafgaand aan de met 3-2 gewonnen klassieker eindelijk afscheid van de supporters. Hij deed dat op het veld van de Johan Cruijff Arena. Als Supportersvereniging Ajax lieten we het kind van de club natuurlijk niet zonder traditionele fotolijst vertrekken.

21 maart 2022 - 09:18
Veltman 1200
Veltman is zonder enige twijfel een échte Ajacied. © AFC Ajax

Bij het afscheid van Ajacieden is het een traditie dat wij de speler – zodra het even kan – een tastbare herinnering geven namens alle supporters. Dat doen we als Supportersvereniging Ajax doorgaans in de vorm van een lijst, met daarin een collage van foto’s met mooie wedstrijdmomenten.

In Veltman missen we bij Ajax meer dan alleen een goede voetballer. Hij stond in het veld soms bekend als een ‘klootzakje’, maar buiten de lijnen was daar niks van merkbaar. Hij had altijd tijd voor supporters, jong en oud. Niks was te veel. Altijd een vriendelijk woord voor iedereen en hij was oprecht geïnteresseerd. Een boegbeeld.

Veltman ontving de lijst uit handen van onze directeur Fabian Nagtzaam, als mooie herinnering aan zijn Ajaxjaren. Een geste die door de speler zeer werd gewaardeerd. De lijst gaat mee in het vliegtuig terug naar Engeland, waar Veltman het hartstikke naar behoren doet bij Brighton & Hove Albion.

Aanbevolen
De pure ontlading spat van onze klassiekerfoto’s af!

In het Falmer Stadium in Brighton worden de acties van Veltman bijzonder goed op waarde geschat. Dat was in Amsterdam nog wel eens een dingetje, maar niemand kan om het feit heen dat de geboren IJmuidenaar een rasechte Ajacied is. Veltman debuteerde op 19 augustus 2012 voor Ajax in het uitduel met NEC (1-6). Hij vertrok uiteindelijk met 246 wedstrijden in het eerste op de teller. Daarin was hij tienmaal trefzeker.

Veltman is een product uit de eigen jeugdopleiding en zette zijn eerste stappen al in 2002 op De Toekomst. Vele prijzen zouden volgen. Hij werd vier keer landskampioen met Ajax in 2012, 2013, 2014 en 2019. In zijn laatste kampioensjaar won hij eveneens de KNVB-beker. Hij legde tweemaal beslag op de Johan Cruijffschaal, in 2013 en 2019.

We wensen Joël ontzettend veel succes in zijn verdere carrière en vast tot ziens!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >