Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch over winnende treffer: ‘Ik dacht niet na, gewoon schieten’

Nou, het was ons weer een potje in Leeuwarden. Of beter gezegd: Ajax maakte er een potje van. En niet in de goede zin van het woord. Tegen SC Cambuur ging het weer bijna mis, ware het niet dat Ryan Gravenberch zijn ploeg op de valreep alsnog naar drie punten schoot (2-3).

11 maart 2022 - 23:54
Gravenberchcamaja800
Aannemen, schieten en... raak! © Pro Shots

Het is als Ajaxsupporter om gek van te worden. Je ziet je club goed spelen, op een comfortabele voorsprong komen en zonder problemen op de overwinning afstevenen. Maar dan… Dan gebeurt er iets in de ploeg waar menig psycholoog zelfs geen antwoord op heeft. Weg focus, weg verdediging en weg voorsprong.

Dat zoiets een keer voorkomt, kan gebeuren. Maar het begint een repeterend verhaal te worden bij Ajax. Tegen RKC Waalwijk werden de Ajacieden al flink gewaarschuwd. Hoe komt het toch dat het nu weer bijna misgaat? Wij van Ajax Life vroegen het Gravenberch, die in de perskamer van Cambuur naar antwoorden zoekt.

“Misschien heeft het te maken met focus. We komen slecht de kleedkamer uit. Dat je dan met 2-2 gelijkkomt, is natuurlijk niet lekker,” zo gooit de middenvelder er maar even een paar clichés uit. We kunnen het Gravenberch niet per se kwalijk nemen. De negentienjarige Ajacied is geen hele uitgebreide prater.

Aanbevolen
Blind spreekt over ‘gewonnen tenniswedstrijd’ tegen Cambuur

Het liep uiteindelijk goed af, maar het gaat op deze manier ook een keer mis. De knop moet nu écht worden omgezet. Maar ja, hoe doe je zoiets? “We moeten meer met elkaar praten,” stelt Gravenberch, die daarmee gek genoeg precies het tegenovergestelde als teamgenoot Daley Blind zei. De verdediger riep juist dat deze selectie geen praatgroep is.

Hoe dan ook, dankzij de treffer van Gravenberch werden er op de valreep toch drie punten gescoord. Er kwam flink wat ontlading los bij de middenvelder, die na een paar moeilijke weken weer op de weg terug lijkt. “Ik heb dit seizoen pas één keer gescoord. Voor een middenvelder van Ajax is dat aan de lage kant. Als je dan met zo’n treffer de winnende maakt, ontstaat er een uitbarsting van blijdschap.”

Gravenberch neemt de aanwezige journalisten desgevraagd mee in het moment. Dacht hij niet aan een voorzet op Sébastien Haller of Brian Brobbey? “Ik nam de bal aan en dacht eigenlijk niet na. Deze moest ik gewoon schieten,” zo vertelt de nummer acht, die overigens bij alle drie de Ajaxtreffers betrokken was.

We proberen de wedstrijd in Leeuwarden maar snel te vergeten, al hopen we dat Ajax hier nu wél van heeft geleerd. Dinsdag komt Benfica immers alweer op bezoek in de Johan Cruijff Arena. “Daar moet het gebeuren. Ik hoop dat we snel thuis zijn,” zo sluit Gravenberch met de inmiddels bekende grijns op het gezicht af.

Aanbevolen
Ten Hag ziet patroon in tegengoals: ‘Zijn allemaal persoonlijke fouten’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >