Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch: ‘De onderhandelingen met Ajax zijn stopgezet’

Ryan Gravenberch (19) is bezig aan zijn laatste maanden als Ajacied. Tenminste, daar heeft het alle schijn van. Zijn contract loopt na dit seizoen nog één jaar door en de onderhandelingen richting een nieuw contract zijn stopgezet.

23 maart 2022 - 07:34
Gravenberch 1200 (2)
Wil Ajax nog geld verdienen, dan moet Gravenberch worden verkocht. © De Brouwer

Die helderheid gaf de middenvelder zelf tegenover de NOS. Normaliter is het niet helemaal de bedoeling dat Ajacieden in dienst van Jong Oranje over hun club praten, maar die memo heeft Gravenberch kennelijk gemist. Het gaf hoe dan ook veel duidelijkheid.

Het contract van de door Bayern München begeerde middenvelder loopt na dit seizoen nog één jaar door. Bijtekenen lijkt er niet in te zitten. Gravenberch: “De contractonderhandelingen met Ajax zijn inmiddels stopgezet. Ik heb nu nog een contract voor één jaar en that’s it eigenlijk.”

Nou, dat is duidelijk. Gravenberch speelt volgend seizoen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet meer in Amsterdam. Ajax wordt ook verder niet aan een lijntje gehouden. De club wil geld cashen, nu het nog kan. De andere keuze is hem aan zijn contract houden en volgend seizoen gratis de deur uit te laten lopen. Dat gaat niet gebeuren. Ook Gravenberch heeft altijd geroepen dat hij wil dat Ajax aan hem verdient.

Aanbevolen
Immer vrolijke Gravenberch weet inmiddels dat lachen niet altijd handig is

Met andere woorden: laat de onderhandelingen met Bayern München maar volop starten dan. De Duitse grootmacht zou een openingsbod van 25 miljoen euro op tafel hebben gelegd. Vindt Gravenberch dat hij die som geld waard is? “Ik heb geen idee, haha! Als je 25 miljoen waard bent, dan kun je wel trots zijn, want het is een hoop geld natuurlijk.”

Gravenberch vervolgt zijn verhaal door te vertellen dat hij zich verder niet al te veel bezighoudt met wat er op de achtergrond speelt. Zijn vader en zaakwaarnemer doen dat volop voor hem. Hij focust zich vooral op voetbal, al weet hij dondersgoed van de Duitse interesse.

“Ja, natuurlijk. Je kunt het overal lezen. Bayern heeft interesse, maar dat geldt denk ik wel voor meerdere clubs. Of ik bij Bayern meteen een basisplaats verover? Daar wil ik het nog niet eens over hebben. Ik speel nu nog bij Ajax en heb nog een contract voor een jaar.”

Een openingsbod van 25 miljoen euro. We zijn benieuwd waar het eindbod op eindigt. Met nog maar één contractjaar kun je als Ajax ook niet al te hoog in de boom gaan zitten. Volgens Gravenberch zijn er meer clubs geïnteresseerd, dus wellicht kunnen zij onderling de prijs nog wat opdrijven.

Aanbevolen
Attentie, attentie, geef je op voor de Ajax Kids Club persconferentie!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >