Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony staat na schorsing tegen FC Groningen nog altijd op scherp

Matchwinnaar Antony was na de met 3-2 gewonnen klassieker in veel opzichten een veelbesproken man. Hij zorgde voor de winst, maar pakte in de slotfase twee gele kaarten en dus een rode. Welke gevolgen heeft dat?

21 maart 2022 - 10:24
Antony Tadic 1200
Ontlading na de winnende treffer van Antony. © Pro Shots

Antony stond voor Feyenoord-thuis op vier gele kaarten. Een vijfde zou hem dus een schorsing voor het uitduel met FC Groningen opleveren. Na zijn treffer trok hij zijn shirt uit en ontving daar geel voor. Allerminst handig. We hadden Antony in de Euroborg uitstekend kunnen gebruiken. Nou ja, emoties!

In de blessuretijd kreeg de Braziliaan echter ook zijn tweede gele kaart van Danny Makkelie. De aanvaller strompelde van buiten de lijnen half geblesseerd weer het veld op om tijd te rekken. Dusan Tadic smeet hem zelfs op de grond. Een kolderiek moment. Een tikje schaamteloos ook wel. Als dit bij een andere club (Getafe?) gebeurt, dan vinden we daar wel wat van.

Aanbevolen
Antony nog steeds beetje in de war na emotionele goal en bizarre rode kaart

Hoe dan ook, wat betekent die tweede gele kaart nu eigenlijk voor Antony en Ajax? Hij was sowieso toch al geschorst tegen FC Groningen? Ajax Life besloot de KNVB om opheldering te vragen. En die kregen we ook vanuit Zeist.

De twee gele kaarten van Antony tegen Feyenoord tellen uitsluitend voor de rode kaart. Die levert hem dus één wedstrijd schorsing op. De vier gele kaarten die hij vóór Feyenoord-thuis al had verzameld, blijven achter zijn naam staan. En dus staat hij meteen weer ‘op scherp’ als zijn schorsing tegen FC Groningen erop zit.

Zou hij die tweede gele kaart niet hebben gekregen, dan zou hij eveneens zijn geschorst in Groningen, maar had hij in elk geval niet meer op scherp gestaan zodra hij zijn straf had uitgezeten.

Aanbevolen
Antony wenst ‘supporter’ veel plezier met gestolen shirt

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >