Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vragenvuur Tadic: ‘Op mijn spelcomputer speelde ik al met Cruijff’

Een Ajax zonder Dusan Tadic? Dat kunnen we ons nauwelijks meer voorstellen. De Serviër is inmiddels uitgegroeid tot een ras-Ajacied. In de nieuwste uitgave van Ajax Life vertelt Tadic over zijn rol als aanvoerder, zijn onvoorwaardelijke liefde voor de club en het leven met zijn gezin in Amsterdam.

17 februari 2022 - 10:15
Tadic Aanvoerder 1200
Tadic vindt het belangrijk om er altijd te zijn voor zijn ploeggenoten. © Pro Shots

We durven gerust te stellen dat Tadic een voorbeeldige aanvoerder is voor de ploeg van Erik ten Hag. Het teamgevoel staat bij hem altijd op de eerste plaats. Hij gaat voorop in de strijd en als het nodig is laat hij van zich horen. Zo stond hij twee jaar geleden een keer neus aan neus met Sergiño Dest.

SV Ajax-lid Lars Janssen wilde daarom graag weten hoe Tadic zichzelf ziet als aanvoerder. Het antwoord volgt in ons Vragenvuur. “Het is belangrijk dat je voor je ploeggenoten 24/7 beschikbaar bent. Je bent een voorbeeld, wilt altijd anderen helpen, doet er alles aan om te winnen en de groep zo sterk mogelijk te maken,” vertelt Tadic.

“Je probeert altijd normaal te praten met teamgenoten, maar als iemand niet luistert, moet je soms je stem verheffen. Dat moet je ook een beetje aanvoelen, een sociale antenne. De ene ploeggenoot heeft een arm om de schouder nodig, de ander moet je soms wat harder aanpakken.”

Het is Tadic ten voeten uit. Inmiddels speelt hij alweer drieënhalf jaar in het wit-rood-wit, maar hoe ontstond zijn liefde voor de club eigenlijk? “Ik zag Ajax als kind de Champions League winnen. Een club met mooie shirtjes, winnaars. Alles aan Ajax vond ik mooi. Zo begint het voor een kind, toch? Thuis had ik een spelcomputer, een Sega. Lang geleden in ieder geval. Toen speelde ik vaak met Johan Cruijff,” herinnert de aanvaller zich.

Aanbevolen
Ajax Life 7: Life of Brian

Tadic verlengde meermaals zijn contract, waardoor hij nog tot de zomer van 2024 vastligt in Amsterdam. Wellicht zet hij zijn eerste stappen in de trainerswereld daarna ook bij Ajax. Marije Withaar wil daarom graag weten hoe het zijn gezin bevalt om te wonen in Nederland en daar waarschijnlijk nog lang te leven.

“Ze vinden het hier mooi. Amsterdam is ook een van de mooiste Europese steden,” glimlacht Tadic. “Mijn gezin is blij. Ik ben blij. In het voetbal kun je nooit echt ver vooruitkijken. Ik snap wel dat mensen het gevoel hebben dat Ajax mijn laatste club is, dat is normaal gesproken ook het doel. Ik geef alles voor de club en heb het hier ontzettend naar mijn zin. Onze kinderen leren Nederlands op school en over een jaar of twee gaat dat goed.”

Een Vragenvuur gaat niet alleen maar over voetbal. Melvin van Schaik is namelijk benieuwd wat typisch Servisch is, waar we in Nederland jaloers op zijn? “Misschien iemand zoals ik, haha,” is het gevatte antwoord. Met Tadic kun je uitstekend lachen en op alle vragen gaat hij ruimhartig in.

Pak dus vooral de nieuwe Ajax Life erbij, die vanaf vrijdag bij onze leden op de mat valt. In het Vragenvuur komt Tadic nog veel uitgebreider aan het woord. Zo vertelt hij hoe de wisselwerking met de supporters tijdens de warming-up is ontstaan en verklapt hij dat toptennisser Novak Djokovic ‘een beetje voor Ajax is’.

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts 14 euro.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >