Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: kies jij voor de vertrouwde namen in bekerduel met Vitesse?

Het is weer tijd voor bekervoetbal! Ajax heeft in de eredivisie een voorsprong van vijf punten genomen op naaste concurrent PSV, maar woensdagavond moet een plek in de halve finale van de KNVB-beker worden afgedwongen. Welke dapp’re strijders laat jij de klus klaren tegen Vitesse?

08 februari 2022 - 16:30
Danilo Haller 1200
Zet jij Danilo in de spits of kies je ‘gewoon’ voor Haller? © Pro Shots

Om 19.00 uur gaat de bal rollen in de Johan Cruijff Arena. Dat is een vroege aanvangstijd voor een woensdagavond, maar daardoor kunnen er wel weer supporters aanwezig zijn in het stadion. Dat is toch fijn. Het zijn nog niet de aantallen waar we allemaal op hopen, maar ieder beetje sfeer helpt.

Nadat in de vorige ronden met BVV Barendrecht en Excelsior Maassluis twee amateurclubs werden verslagen, is Vitesse een tegenstander van een ander formaat. De Arnhemmers staan op de zesde plaats in de eredivisie en vorig seizoen was Ajax in de finale van de KNVB-beker te sterk voor de geel-zwarte-formatie.

Rouleren was in die eerste bekerpotjes nog het devies van Erik ten Hag, maar de oefenmeester liet op de persconferentie na afloop van het competitieduel met Heracles al doorschemeren dat hij tegen Vitesse geen spelers gaat sparen. “Want wij gaan voor alle prijzen,” aldus Ten Hag.

Aanbevolen
Kudus doet ritme op bij winnend Jong Ajax tegen Jong PSV

Ben jij het met de hoofdcoach eens? Het klinkt heel logisch om Sébastien Haller ‘gewoon’ in de spits te posteren, maar Danilo is momenteel de topscorer van het bekertoernooi. Veel supporters vinden dat het hoog tijd is dat Nico Tagliafico weer eens een basisplaats krijgt. Is woensdag het moment daarvoor?

Kenneth Taylor viel uitstekend in tegen Heracles, dus je zou hem ook prima minuten kunnen geven tegen Vitesse. Mohammed Kudus is bovendien weer beschikbaar. Of wil je het middenveld met Edson Álvarez, Davy Klaassen en Steven Berghuis nog een keer in actie zien?

Er zijn weer voldoende interessante keuzes te maken. Open dus snel de Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het thuisduel met Vitesse. Daarna is het een kwestie van je tactiek bepalen en een elftal Ajacieden selecteren.

Tevreden over je formatie? Deel jouw opstelling dan via socials, voorzien van #tenhagself. Dan hebben we weer wat om over te discussiëren. Vinden we leuk!

Goede THE

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >