Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus doet ritme op bij winnend Jong Ajax tegen Jong PSV

Jong Ajax – met Mohammed Kudus en Mohamed Daramy in de ploeg – won maandagavond met 2-0 van Jong PSV. Daarmee heroverde de ploeg van John Heitinga de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

08 februari 2022 - 08:40
Kudus 1200 (1)
Kudus speelde een helftje mee en liet leuke dingen zien. © Pro Shots

De Jong Ajacieden scoorden tweemaal vanaf de strafschopstip. Naci Ünüvar en invaller Sontje Hansen waren trefzeker vanaf elf meter. Hansen viel na rust in voor de vlijtige Daramy, die wederom aan de aftrap stond bij Jong Ajax. Hier moet hij vooral zijn spelritme opdoen om zo kansen in het eerste elftal te verdienen.

Ook Kudus maakte zijn opwachting op sportpark De Toekomst. Hij speelde naar behoren. Net als Daramy voetbalden Kudus en Youri Regeer alleen de eerste helft mee. Dit alles met het oog op het KNVB-bekerduel met Vitesse. In de tijd dat de Ghanees speelde, liet hij bij vlagen zien waarom veel Ajaxsupporters meteen een zwak voor hem kregen. Nu moet – na wederom lang blessuregedoe – de stap naar het eerste elftal worden gemaakt.

Aanbevolen
Uitverkocht uitvak steunt Ajax in Estádio da Luz!

De wisselingen hadden nauwelijks invloed op het spel van Jong Ajax. Na ruim een uur mocht Ünüvar de bal op de stip leggen, nadat Enric Llansana werd neergehaald binnen de vijandelijke zestien. Het was de tiende treffer van het seizoen voor de jonge Ajacied. Vlak voor het eindsignaal zag hij hoe Hansen het kunstje nadeed, nadat hij zelf over de knie van een tegenstander was gegaan.

Trainer John Heitinga was na afloop dik tevreden over wat hij had gezien, zo stelde hij voor de camera van ESPN. “Uiteindelijk maak je twee goals en creëer je genoeg kansen. Ik zag een echt team vandaag en ik denk dat de energie en teamspirit van dit Jong Ajax is te prijzen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >