Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe leg jij de puzzelstukjes voor duel met stug Heracles?

Ligt het aan ons, of lijkt het alsof Ajax al weken niet heeft gevoetbald? We willen onze club gewoon niet missen, al is het maar voor een weekje. Hoe dan ook, de koploper hervat zondag de eredivisie in eigen huis tegen Heracles. Welke elf Ajacieden stuur jij het veld in?

05 februari 2022 - 04:32
Th11heracles800
Haller is terug, maar wie wijst hij aan om hem te vergezellen in de opstelling? © AFC Ajax

Ajax heeft nog wat goed te maken tegen Heracles. Eerder dit seizoen kwam de ploeg van Erik ten Hag niet verder dan een bloedeloos gelijkspel in Almelo. Het was sowieso een rare periode, waarin sportieve hoogtepunten werden afgewisseld met gure en teleurstellende avonden in de eredivisie.

Maar goed, dat was toen. Het is tijd om vooruit te kijken. Ajax heeft alles weer in eigen hand sinds de zege op titelconcurrent PSV. Nu is het zaak om de koppositie ook daadwerkelijk vast te houden, maar daarvoor is wel een driepunter vereist. Hoe dat voor elkaar moet worden gebokst? Dat bepaal jij! 

Aanbevolen
Dikke vraagtekens richting Heracles-thuis, maar Kudus keert terug

Met Ten Hags elf kruip jij in de huid van onze trainer en stel jij de poppetjes op waarvan je vindt dat ze moeten spelen. Voor het duel met Heracles moet er worden geschoven met de puzzelstukjes. Ryan Gravenberch is ziek en moet het treffen met de opponent uit Almelo waarschijnlijk missen. Ook achter de namen van Edson Álvarez en Lisandro Martínez staan dikke vraagtekens.

Beide latino's kwam niet ongeschonden terug van hun interlandverplichtingen met Mexico en Argentinië, terwijl Brian Brobbey voor langere tijd is uitgeschakeld. Daar tegenover staat dat Sébastien Haller terug is van de Afrika Cup en dat ook Mohammed Kudus weer van de partij is! Aan jou nu de taak om oplossingen te zoeken en tot een sterke formatie te komen.

Open dus snel de Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het thuisduel met Heracles. Daarna is het een kwestie van je tactiek bepalen en een elftal Ajacieden selecteren.

Tevreden over je formatie? Deel jouw opstelling dan via socials, voorzien van #tenhagself. Wie weet spiekt de trainer wel mee!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >