Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe formeer jij het middenveld voor clash met Benfica?

Bestaat een overtreffende trap voor ‘ergens zin in hebben’? Zo ja, dan is precies die term van toepassing op Benfica - Ajax! We kijken reikhalzend uit naar het vervolg van de Champions League, maar welke Ajacieden moeten onze club een stapje dichter bij de kwartfinale brengen?

22 februari 2022 - 13:17
Middenveld CL 1200
Genoeg keuze op het middenveld van Ajax. © AFC Ajax

De laatste keer dat we de Champions League-hymne hoorden spelen voor een wedstrijd van Ajax, voelt alweer best lang geleden. 77 dagen om precies te zijn. Op 7 december was de ploeg van Erik ten Hag in de Johan Cruijff Arena met 4-2 te sterk voor Sporting CP en werd de groepsfase foutloos afgesloten.

Heerlijk natuurlijk, maar je zou ook kunnen stellen dat het échte avontuur nu pas begint. Ajax wil dolgraag aanhaken bij de Europese elite en dus moet er over twee duels worden afgerekend met Benfica. Een club waar het rommelt, maar die zeker niet onderschat mag worden.

Aanbevolen
Timber en Tagliafico stappen ‘gewoon’ in vliegtuig richting Lissabon

Door in de afgelopen weken steevast voor nagenoeg dezelfde basisopstelling te kiezen, lijkt de puzzel voor Ten Hag niet zo moeilijk te leggen. Toch blijft de invulling van het middenveld een interessant vraagstuk. In de groepsfase heeft Ryan Gravenberch zich daar absoluut bewezen, maar in de afgelopen weken zagen we een iets offensievere variant met Davy Klaassen, Edson Álvarez en Steven Berghuis.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit nu er weer op het Europese toneel gestreden moet worden? Kies je voor de nieuwe variant, houd je vast aan het trio dat eerder succesvol was in de Champions League of heb je wellicht een geheel andere verassing in petto?

Het kan allemaal. Laat het ons in ieder geval even weten! Hoe? Door snel de Ajax Life-app te openen of deze te downloaden wanneer je dat nog niet gedaan hebt. Klik vervolgens op het tabblad 'de tribune' en selecteer de uitwedstrijd tegen Benfica. Daarna is het een kwestie van je tactiek bepalen en een elftal Ajacieden selecteren.

We zijn benieuwd met welk strijdplan jij op de proppen komt. Deel je opstelling via socials, voorzien van #tenhagself. We kijken ernaar uit!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >