Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet omschakeling als grootste kracht van Benfica

Waar Ajax met zelfvertrouwen toewerkt richting het tweeluik met Benfica, daar rommelt het bij de Portugezen. Je zou kunnen zeggen dat de Ajacieden favoriet zijn, maar daar gelooft Erik ten Hag niet zo in. De trainer stelt dat Benfica zich juist aan goede ploegen optrekt.

22 februari 2022 - 21:13
Thbenaja800
Ten Hag weet dat je Benfica niet zomaar verslaat. © Pro Shots

Ajax had best zwaardere tegenstanders kunnen treffen in de achtste finale van de Champions League. Aan de andere kant zit je niet zomaar bij de beste zestien clubs van Europa. Van onderschatting mag dus absoluut geen sprake zijn. Toch wordt de ploeg van Ten Hag als favoriet bestempeld.    

“Ik zie dat niet zo en kan er ook weinig mee,” zo stelt de trainer in alle nuchterheid op de persbabbel in aanloop naar Benfica-uit. “Ik richt mij liever op de wedstrijd, want uiteindelijk wordt het duel op het veld beslist. Benfica is een sterke tegenstander, die goed is in het profiteren van fouten bij de opponent.”

Dat Ten Hag een goede ploeg onder zijn hoede heeft, steekt de trainer niet onder stoelen of banken. “Maar Benfica kan zich goed instellen op goede ploegen. Het is hun kracht om zich daaraan op te trekken. Ze hebben veel ervaren spelers, zoals Nicolás Otamendi en Jan Vertonghen. We moeten goed zijn om kansen te kunnen creëren.”

Aanbevolen
Blind trots dat hij record van oud-buurman Litmanen kan overnemen

Waar de kracht van Benfica nog meer ligt? In de omschakeling, zo weet de trainer. “Daar moeten we op voorbereid zijn. We moeten nauwkeurig zijn en goede keuzes maken. De omschakeling is een grote, al dan niet dé grootste kracht van Benfica.”

Ten Hag is met een vrijwel fitte selectie afgereisd naar Lissabon. Er valt voor de trainer genoeg te kiezen, vooral op het middenveld. Laat hij zijn keuze afhangen van de resultaten van de afgelopen wedstrijden of juist van de tegenstander? “Beide,” zo is het simpele antwoord. “Ik kies een elftal waarmee ik de meeste kans heb om te winnen.”

Verder wilde de oefenmeester er niet te veel over zeggen, want Ten Hag wilde de tegenpartij uiteraard niet wijzer maken dan ze al zijn.

Awaydays zijn ook… Stickerennnn! © Ajax Life
Aanbevolen
Groeten uit Lissabon 2.0!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >