Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind trots dat hij record van oud-buurman Litmanen kan overnemen

Daley Blind kan tegen Benfica een tof record op zijn naam zetten. Als de verdediger minuten krijgt, dan mag hij zich de Ajacied met de meeste duels in de Champions League noemen. Hij deelt het record (42 wedstrijden) nu nog met Jari Litmanen.

22 februari 2022 - 21:07
Blind 1200
Speelt Blind tegen Benfica zijn 43ste CL-duel voor Ajax? © Pro Shots

Als hij woensdag in actie komt tegen Benfica, voert hij die eervolle ranglijst dus helemaal alleen aan. Dat is toch gaaf en dat vindt de ras-Ajacied zelf ook. Dat bleek wel uit zijn woorden in de perszaal van Estádio da Luz, al maakte hij met gevoel voor humor wel een voorbehoud.

“De trainer moet mij natuurlijk nog wel opstellen tegen Benfica,” sprak Blind met een grote glimlach. Naast hem zat Erik ten Hag. Onbewogen. Maar natuurlijk gaat Blind spelen. Daarover hoeft niemand te twijfelen. En dus gaat die mijlpaal er komen.

Blind: “Als ik dit record van Litmanen overneem, dan vind ik dat persoonlijk wel bijzonder. Jari is een clublegende, dat is niet zomaar iets. Het is mooi, het doet me goed én het maakt me trots. Trots omdat ik al zo veel mooie Champions League-duels heb gespeeld voor de club waar ik ben opgegroeid.”

Awaydays zijn ook… Stickerennnn! © Ajax Life
Aanbevolen
Groeten uit Lissabon 2.0!

Het record staat nu dus nog op naam van Litmanen. De Fin was midden jaren negentig de buurman van de familie Blind. “Hij kwam bij ons over de vloer, maar ik was nog heel klein. Het was een heel aardige vent. Ik heb de videobanden van 1995 helemaal grijs gedraaid en ik herinner me hoe hij in een later stadium terugkeerde bij Ajax.”

De verdediger heeft vervolgens geen enkele moeite om wat kwaliteiten van Litmanen op te lepelen. “Hij had ogen in zijn rug, wist overal de juiste positie op het veld te vinden en vond altijd zijn medespelers. Het was een hele complete nummer tien zoals we dat graag bij Ajax zien en hij maakte heerlijke doelpunten. Die volleys waren prachtig.”

Natuurlijk werd Blind ook gevraagd naar zijn vriendschap met Jan Vertonghen. De twee stuurden meteen naar de loting al appjes naar elkaar en ook nu was er contact. Wel heel summier overigens! “Ik heb Jan een berichtje gestuurd dat het hier lekker weer is.”

Aanbevolen
Informatie omwisselen en meer voor Benfica-uit

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >