Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Conceição: ‘Bij Ajax wil ik mijn voetbaldromen laten uitkomen’

Francisco Conceição (19) werd naar Amsterdam gehaald om te worden klaargestoomd in de schaduw van Antony. Dat liep helemaal anders, waardoor hij wellicht eerder ‘aan de beurt is’. In het Ajax Kids Clubblad vertelt hij over zijn voetbaldromen en zijn eerste periode bij Ajax.

13 december 2022 - 09:07
Chico 1200
Conceição namens Jong Ajax in actie tegen VVV Venlo. © Pro Shots

In clubblad Ajaciedjes – die bij onze Ajax Kids Clubleden vanaf zes jaar op de deurmat valt – geeft de Portugese aanvaller in de rubriek ‘veertien vragen aan (….)’ antwoord op evenzoveel kindervragen. Hieronder lichten we er vijf uit.

Wat is jouw grootste voetbaldroom?
“Ik wil succes hebben bij Ajax. Ik wil in Amsterdam een belangrijke speler worden en prijzen winnen met de club. Ik geloof dat ik kan slagen bij Ajax. Ik weet dat ik het kan. Daar ga ik heel hard mijn best voor doen. Bij Ajax wil ik mijn voetbaldromen laten uitkomen en een betere speler worden.”

Je bent met 1 meter 70 best klein. Zou je langer willen zijn?
“Nee, helemaal niet! Ik ben tevreden met mijn lengte. Het past precies bij mijn kwaliteiten als voetballer. Ik denk dat het mij helpt zo goed en snel te kunnen dribbelen. Ook ben ik heel lichtvoetig op het veld. Ik vind het dus prima zo!”

Aanbevolen
Deel jouw tofste Ajaxverhaal in clubblad Ajaciedjes!

Je hebt drie oudere broers en een jongere. Voetballen zij ook allemaal?
“Ja! Mijn oudere broers Sergio (25, rechtsback), Rodrigo (22, rechtsback) en Moisés (21, rechtsbuiten) zijn ook profvoetballer. De eerste bij het Belgische Seraing, de tweede bij FC Porto en de laatste bij Leixões in Portugal. Zelfs mijn jongste broertje speelt bij Porto in de onder 8. We zijn een echte voetbalfamilie.”

Je maakte een doelpunt in de Champions League tegen Rangers FC. Het was je eerste doelpunt voor Ajax. Hoe voelde dat?
“Het was voor mij megabelangrijk om te scoren voor Ajax in de Champions League. Ik wilde dat echt supergraag! Ook voor de Ajaxfans. Toen de bal erin ging, rende ik meteen naar de supporters om met ze te juichen. Dat was best emotioneel. Ik hoop dat dit doelpunt de eerste van veel doelpunten is. Ik ga daar keihard mijn best voor doen.”

Hoe oud was je dat je begon met voetballen?
“Een jaar of vijf. Ik begon op een voetbalschool in Koeweit. Daar werkte mijn vader (Sérgio Conceição) toen. Daarna voetbalde ik bij PAOK Saloniki in Griekenland, ook weer omdat mijn vader daar werkte. Pas daarna ging ik voetballen in mijn eigen land Portugal. Toen was ik al een jaar of elf.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >