Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke ex-Ajacieden kunnen in actie komen tijdens WK in Qatar?

Je dreunt vast zo op welke spelers van de huidige Ajaxselectie actief zijn op het WK in Qatar, maar er zijn ook een flink aantal ex-Ajacieden afgereisd naar het fel bekritiseerde toernooi. Precies daarover gaat deze quiz!

29 november 2022 - 09:19
Ziyech 1200
Zien we Ziyech ooit weer in wit-rood-wit? © Pro Shots

Dusan Tadic, Kenneth Taylor en Mohammed Kudus. Het zijn zomaar drie spelers die we na het WK weer terugzien in Amsterdam. Hoewel Kudus met zijn WK-treffers wel de aandacht trekt van buitenlandse clubs. Nou ja, we zien wel even hoe dat allemaal gaat.

Er zijn echter ook zat ex-spelers van Ajax geselecteerd voor diverse nationale selecties. Wij zijn benieuwd of het jou lukt om al die voetballers hieronder in te kloppen. Veel van hen zijn nog niet zo lang geleden uit Mokum vertrokken, anderen zijn al veel langer weg. Het gaat in deze quiz om spelers die minuten maakten voor Ajax 1. 

Aangezien de opgave niet zo ontzettend lastig is, krijg je slechts vijf minuten de tijd. Dat moet wel lukken, toch? Normaal geven we wel een hint door bijvoorbeeld de landen al cadeau te geven, maar ook dat moet je zelf maar even bedenken!

Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >