Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Gaal neemt zeven Ajacieden mee naar WK in Qatar

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn WK-selectie bekendgemaakt. Hij neemt zeven Ajacieden mee. Vanuit de eerdere voorselectie vallen Devyne Rensch en Brian Brobbey buiten de boot.

11 november 2022 - 12:30
Taylor 1200
Taylor gaat naar het WK. © Pro Shots

Wij zijn eerlijk gezegd amper bezig met het wereldkampioenschap in Qatar. We zitten nog in onze Ajaxbubbel en zijn bezig met FC Emmen-uit. Het laatste uitduel van Ajax dit kalenderjaar. Pas daarna wordt het vizier wat meer gericht op het bespottelijke en terecht volop bekritiseerde landentoernooi.

We kunnen ons voorstellen dat de Nederlandse spelers van Ajax er vrijdag wel enorm mee bezig waren. Dat is ook goed te begrijpen. Van Gaal zou immers bekendmaken welke Ajacieden zich mogen opmaken voor het WK. In hoeverre zou hij de mindere vorm van Ajaxspelers meenemen in zijn oordeel? Dat moet toch spannend zijn geweest voor een aantal jongens.

Aanbevolen
Schreuders elf: met welke Ajacieden sluit jij eerste seizoenshelft af bij FC Emmen?

De bondscoach nam eerder liefst negen Ajacieden op in zijn voorselectie. Remko Pasveer, Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Steven Bergwijn, Rensch en Brobbey. Van die negen blijven de laatste twee achter in Amsterdam.

Het was sowieso al een soort van bijltjesdag in Zeist. Zeker dertien spelers uit de 39-koppige voorselectie zouden slecht nieuws krijgen. Zo ook Brobbey en Rensch. Taylor daarentegen krijgt wel de kans om zich op het wereldpodium te tonen. Ook bij Pasveer kon de vlag uit. De Ajaxgoalie is erbij, mede omdat Jasper Cillessen vrijdag kreeg te horen dat-ie thuisblijft. 

We vinden Nederland terug in groep A. Daarin kruist het de degens met achtereenvolgens Senegal (maandag 21 november), Ecuador (vrijdag 25 november) en gastland Qatar (dinsdag 29 november).

Aanbevolen
De blender van Schreuder

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >