Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporter Twan ontmoet Ajaxhelden na toffe prijzenjacht

Soms kan een flitsbezoekje aan Amsterdam wel heel goed uitpakken. Twan Heuft (17) werd zondag wakker zonder speciale plannen voor die dag. Luttele uren later zat hij achter de dug-out bij Ajax - PSV! Hoe dat kan? Lees zijn bijzondere verhaal.

Door Jordy Haak
08 november 2022 - 13:30
Foto Stadion 1200
Voor Twan (links) was PSV-thuis toch bijzonder. © Twan Heuf

De meeste Ajacieden hielden een flinke kater over aan de verloren topper tegen PSV (1-2). Toch was het voor sommige supporters een middag om niet snel te vergeten. Bijvoorbeeld voor Twan, die met zijn neus in de boter viel bij een toffe actie die werd georganiseerd door Ajax, Ziggo en Supportersvereniging Ajax.

Kort samengevat komt het erop neer dat supporters in hun mooiste Ajaxshirt naar Amsterdam moesten komen. Wie als eerste Ajaxhost Aviv zou vinden, ging aan de haal met een bijzondere prijs. Twan was een van de gelukkigen. Wij belden hem op voor zijn bijzondere verhaal.

Twan, vertel: hoe zag jouw zondag eruit?
“Ik werd wakker en had de dag ervoor een leuke avond uit gehad. Kortom, ik was redelijk moe. Op de sociale mediakanalen van Ajax Life zag ik plots een hint voorbij komen, die verwees naar een locatie in Amsterdam. Je kon daar toffe prijzen winnen. Ik kom zelf uit Wormerveer en was dus veel te ver weg. Totdat ik las dat er meer hints naar andere locaties zouden volgen.”

Wat heb je toen gedaan?
“Ik ben mijn bed uit gesprongen en heb op goed geluk de eerste trein richting Amsterdam genomen. Het was slecht weer. De kans dat je wint, is natuurlijk niet groot. Mijn moeder vroeg of ik het echt ging proberen. Mijn antwoord was een volmondig ‘ja’. Ik wilde een poging wagen.”

Je maakt ons steeds nieuwsgieriger hoe dit verder is gegaan…
“Mijn trein viel uit, dus ik heb nog een halfuur moeten wachten op het station. Uiteindelijk kon ik koers zetten richting de hoofdstad. Mijn trein was net Amsterdam Centraal binnengerold toen de tweede hint online verscheen. Ik herkende op de foto direct de gevel van de Ziggowinkel in de Kalverstraat. Vanaf dat moment heb ik het op een rennen gezet.”

Foto Sar 1200

Een kiekje met Edwin van der Sar. © Twan Heuft

Wat een verhaal! En je was dus als eerste ter plekke?
“Haha ja, dat had ik zelf ook niet verwacht. Een minuut na mij kwamen er nog meer supporters aangefietst. Ik was net op tijd.”

Je inzet is beloond, want je ging aan de haal met twee VIP-seats voor Ajax - PSV, inclusief toegang tot de Ziggo Sports Bar!
“Gaaf, hè? Ik heb geen seizoenkaart. Het is mij helaas nog niet gelukt ertussen te komen. Daarom was het extra mooi deze kaarten voor de kraker tegen PSV te winnen.”

Voor ons Ajacieden werd het een beroerde middag, maar hoe heb jij het beleefd?
“Wij hebben ondanks de teleurstellende uitslag een geweldige dag gehad. Ik heb een vriend meegenomen en hij heeft mij maandag nog vier keer geappt dat hij nauwelijks kon geloven wat we allemaal hebben meegemaakt.”

Vertel..
“Na het betreden van de Johan Cruijff Arena via de hoofdingang kwamen we direct Sjaak Swart tegen. Superleuk! We hebben gezamenlijk een foto gemaakt. Eenmaal binnen zagen we Frank de Boer zitten en na afloop van de wedstrijd kwamen Edwin van der Sar en Remko Pasveer langs. Ondanks de nederlaag bleven zij nog even hangen. Dat was voor ons echt iets moois. We hebben genoten van de voorbeschouwing en quiz in de Ziggo Sports Bar. De plekken op de tribune waren ge-wel-dig!”

Foto Pasveer 1200

Ook Pasveer had na de wedstrijd tijd voor de supporters. © Twan Heuft

Waar zaten jullie?
“Net achter de dug-out. Wij zaten aan de kant van PSV, maar het was bizar om alle actie van zo dichtbij te zien. Als ik normaal wel eens kaartjes bemachtig, is dat meestal op de tweede ring. Dit perspectief was heel anders. Klaas Jan Huntelaar zat vlak achter ons.”

Wat was voor jullie het hoogtepunt van de dag?
“Toen we wakker werden, hadden we nooit durven dromen dat we later op de dag het duel tussen Ajax en PSV op deze manier zouden beleven. Dat maakte eigenlijk alles speciaal, maar de ontmoetingen met de spelers waren toch wel het hoogtepunt.”

Je zou de volgende keer zo weer op jacht gaan?
“Absoluut! Woensdag ben ik ook bij Ajax - Vitesse. Dan weer op een normale manier. Ik heb via SV Ajax kaartjes weten te scoren. Laten we hopen dat de uitslag dan rooskleuriger is. Ik heb daar overigens wel vertrouwen in.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >