Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch geniet van sfeer op Ibrox: ‘Je hoorde onze supporters er bovenuit’

Devyne Rensch keerde in Glasgow terug van een blessure. De verdediger is blij dat Ajax het Champions League-avontuur goed heeft afgesloten (1-3), terwijl hij de supporters bedankt voor hun steun.

02 november 2022 - 00:48
Renschranaja800
Rensch speelde iets langer dan een helft. © Pro Shots

Een potje om de eer. Heel veel meer stond er niet op het spel tegen Rangers FC. Tuurlijk, het Europa League-ticket moest nog ‘even’ worden veiliggesteld, maar we hoopten op Ibrox vooral dat Ajax zijn meegereisde supporters een waardig einde van het avontuur in de Champions League zou geven.

Dat lukte. Althans, qua uitslag dan. “Er was maar één doel en dat was winnen van Rangers,” zo stelt Rensch na afloop tegenover het eigen clubkanaal. “We hebben goed voetbal laten zien. Het is klote van die tegengoal, maar het is hoe het is. Gelukkig maakte Francisco Conceição nog de 1-3. Het is een lekkere overwinning.” 

Het was wederom niet hoogstaand wat Ajax liet zien, maar op de tribunes probeerden de Ajacieden er nog wat van te maken. Aan de support lag het in ieder geval niet. Het uitvak zong hun ploeg negentig minuten lang luidkeels toe. Rensch genoot van de sfeer op Ibrox. 

Aanbevolen
Balende Wijndal vertelt over blessure door ‘ravijn’ achter goal

“Het is mijn allereerste keer hier. Een mooi stadion. Het was volle bak. Er was goede support van hun kant, maar natuurlijk ook van onze kant. Je hoorde onze supporters er bovenuit komen. Dat is alleen maar mooi. Zo hoort het ook, dat ze ons aanmoedigen. Dank jullie wel daarvoor.”

Rensch nam vlak voor rust de linksbackpositie over van Owen Wijndal, die niet verder kon wegens een blessure. “Het was eerlijk gezegd wel even wennen, maar ik heb vaker op die positie gespeeld. Het is niet heel anders dan op rechts, alleen verdedigend moest ik de knop omzetten. Ik denk dat het wel lekker ging.”

Als Rensch terugkijkt op de Champions League-campagne, spreekt hij over een groepsfase met ups en downs. “We begonnen goed. Daarna ging het minder. Het belangrijkste is dat we de poulefase hebben afgesloten met winst. Nu gaat de focus op de Europa League.” 

Voordat Ajax weet wie het na de winterstop treft, moet de eerste competitiehelft tot een goed einde worden gebracht. Om te beginnen met winst op PSV. Rensch stelt weer honderd procent fit te zijn. “Ik heb vier wedstrijden gemist vanwege een blessure. Om dan terug te zijn en een helft te spelen, is lekker. Dat geeft een goed gevoel richting PSV-thuis.”

Aanbevolen
Dit valt op bij afsluitende Champions League-zege van Ajax op Rangers FC

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >