Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balende Wijndal vertelt over blessure door ‘ravijn’ achter goal

Owen Wijndal mocht op bezoek bij Rangers FC (1-3) beginnen, maar nam al vroegtijdig afscheid van het duel. De linksachter viel uit met een blessure, nadat hij totaal verkeerd terechtkwam achter het eigen doel.

02 november 2022 - 00:47
Wijndal 1200
Hopelijk is de enkel van Wijndal niet heel erg stuk. © Pro Shots

Ben je eindelijk fit, dan klap je dwars door de enkel waar je eerder ook al hinder van had... Dat heet botte pech. Wijndal lag ineens met een van pijn vertrokken gezicht tegen de boarding. Hij moest al voor de pauze naar de kant. “Het is al iets minder pijnlijk dat daarnet, maar je baalt heel erg dat je eruit moet,” vertelde Wijndal bij RTL7.

Het moment waarop het gebeurde, was een vervelende. Ook vanuit het uitvak was meteen duidelijk dat het mis was. Zeker gezien het ravijn achter de goal. Het veld loopt daar meteen ontzettend steil naar beneden. Als je daar niet op bent berekend, dan kan je misstappen. Precies dat gebeurde.

“De bal kwam hoog, dus ik kopte ‘m achter. Op het moment dat ik kopte, kreeg ik nog een zetje. Het loopt heel steil af naar beneden, dus ik kwam verkeerd terecht. Het was weer de enkel waardoor ik al eerder geblesseerd was. Hij schoot even dubbel. Dan voel je meteen dat je niet verder kunt spelen.”

Aanbevolen
Rensch geniet van sfeer op Ibrox: ‘Je hoorde onze supporters er bovenuit’

Hoe ernstig het precies is? Wijndal weet het nog niet, maar hij hoopt natuurlijk dat het allemaal meevalt. “Het is nu dik. We hebben er al veel ijs op gedaan. Ik hoop dat de zwelling snel afneemt en ik rap weer kan spelen. We maken woensdag als het goed is een scan. Dan kan ik er meer over zeggen.”

Het is nooit een goed moment om uit te vallen met een blessure, maar in het geval van Wijndal is het extra vervelend. Door eerder blessureleed kwam hij toch al niet zo vaak in actie. Bovendien kregen Calvin Bassey en Daley Blind eerder de voorkeur op zijn positie.

Wijndal: “Het duurde sowieso lang. Dat zijn keuzes van de trainer en die moet je accepteren. Blind is een hele goede voetballer en international. Dus dan snap ik dat het lang kan duren. Als ik dan de kans krijg, moet ik hem grijpen. Ik denk dat het goed ging, alleen is het ontzettend zonde dat ik er zo snel uit moest.”

Aanbevolen
Dit valt op bij afsluitende Champions League-zege van Ajax op Rangers FC

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >