Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Directeur Union Berlin: ‘Spelen tegen Ajax klinkt als Europese glorie’

Bij 1. FC Union Berlin is volop gereageerd op de koppeling aan Ajax als de volgende Europa League-opponent. Met Sheraldo Becker en Danilho Doekhi komen we bovendien twee oud-bekenden tegen!

08 november 2022 - 11:25
Timber Union 1200
Timber trof Union in 2020 al eens voor een oefenduel. © AFC Ajax

In coronajaar 2020 kwam Uniontrainer Urs Fischer al eens op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Het oefenduel in een leeg stadion eindigde in een 2-2-gelijkspel. Fischer zit nog steeds op de trainersstoel. Hij kijkt enorm uit naar nieuwe ontmoetingen met Ajax. “Ik weet zeker dat de sfeer in Arena geweldig wordt als er vijftigduizend man zit. Dit is een geweldige loting. Ajax is een club met een prachtige geschiedenis. Het wordt een zware opgave, maar elke opdracht is te tackelen.”

Uniondirecteur Oliver Ruhner is eveneens enorm in zijn nopjes over de loting. Dat blijkt wel uit zijn reactie op de clubsite. “Dit is geweldig. Union tegen Ajax klinkt al als een Europese glorie voor ons. Ajax is een spraakmakende tegenstander die namens Nederland al jaren in Europa uitkomt. De favorietenrol is natuurlijk al verdeeld in deze loting, maar we kijken erg uit naar de twee duels.”

Aanbevolen
Schreuder verwacht spannend tweeluik met Union Berlin

Nou, dat is een aardig staaltje in de underdogpositie kruipen. Op dit moment is daar werkelijk geen enkele aanleiding voor, maar zo gaan die dingen. Voor twee spelers van de Bundesligaclub betekent de loting een weerzien met Amsterdam. We hebben het natuurlijk over aanvaller Becker (27) en verdediger Doekhi (24). Het duo brak nooit door bij Ajax, maar dat is niet altijd nodig om toch een toffe carrière te krijgen.

Becker kwam via avonturen bij PEC Zwolle en ADO Den Haag uiteindelijk in 2019 bij Union Berlin terecht. Doekhi streek er in 2022 neer, na jaren bij Excelsior en Vitesse.

Doekhi laat op het digitale huis van Union weten in zijn nopjes te zijn met de loting. “Nederland is mijn thuisland en Ajax mijn oude club. Alleen daarom al is het een mooie loting voor mij. Dit was wel een van de teams waar ik graag tegen wilde spelen. De Arena is een stadion met een bijzondere atmosfeer. Zeker tijdens Europese wedstrijden. Het is dus ook een mooie wedstrijd voor de supporters.”

Aanbevolen
Maak als Ajacied per drone alvast kennis met Stadion An der Alten Försterei

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >